Pogačarju pribitek desetih sekund

Tadej Pogačar in Jan Polanc sta bila po včerajšnji etapi finančno in časovno kaznovana. Polanc je namreč pred ciljem Pogačarja potisnil v ospredje in mu tako omogočil boljši položaj v zaključku.

Tadej Pogačar je na pragu prve zmage na UAE Touru, a povsem sprostiti se še ne sme. Pred njim je še zadnja etapa, v katero bi moral vstopiti s 45 sekundami prednosti, a je ta po kazni skopnela za deset sekund.

V zadnjih 100 metrih včerajšnje etape je Jan Polanc potisnil Pogačarja v ospredje in mu na ta način prinesel ugodnejši položaj za zaključek. Fizično potiskanje pravila ne dopuščajo, zato so komisionarji Mednarodne kolesarske zveze po koncu etape dvojici izrekli kazen.

Oba kolesarja bosta morala plačati 200 švicarskih frankov, odvzete so jima bile štiri točke v točkovanju za črno majico, prav tako pa so jima naložili pribitek desetih sekund.

Jasno kazen bolj vpliva na Pogačarja, ki se bori za skupno zmago. A Pogi si je v prvih šestih etapah nabral dovolj prednosti, da kljub kazni lahko mirno brani skupno vodstvo. Pred najbližjim zasledovalcem Adamom Yatesom (Ineos Grenadiers) in sedaj 35 sekund naskoka.

Današnja zadnja etapa dirke je zopet ravninska, zato v zaključku lahko pričakujemo skupinski šprint. V preteklih dnevih smo sicer videli, da na odprtih področjih Združenih arabskih emiratov kolesarjem načrte pogosto meša veter, ki bi ga lahko videli tudi danes. Pogačarjevo moštvo bo torej moralo biti previdno, a glede na to, da so domača ekipa, ki pogosto trenira na tukajšnjih cestah, o zmagi Pogačarja ne dvomimo.

»En dan smo bližje cilju. Zares sem vesel, da je ta dan mimo, saj je bilo v sredini etape zelo napeto, a smo uspeli ostati skupaj. Jutri upam na podoben dan,« je po včerajšnji vetrovni etapi povedal 22-letnik.

»Ne skrbi me moja forma – le smola,« je še pojasnil Pogačar, ki kljub ugodnemu položaju ostaja previden in poudarja, da je treba ostati zbran vse do cilja.

Prejšnji članekSam Bennet s prepričljivim šprintom do druge etapne zmage
Naslednji članekTadej Pogačar novi kralj UAE Toura