Pogačarja in Polanca ne bo na štartu Valonske puščice, v ekipi dva okužena člana

Tik pred začetkom Valonske puščice so iz vrst UAE Emiratesov sporočili, da izpuščajo današnjo preizkušnjo. Razlog za to sta pozitivna testa na Covid-19 dveh članov moštva. Iz preventivnih razlogov je bilo celotno moštvo izločeno z dirke. Brez nastopa sta tako ostala naša Tadej Pogačar in Jan Polanc.

»Žal vas moramo obvestiti, da UAE Emirates ne bodo nastopali na Valonski puščici, saj sta se dva testa na Covid-19 izkazala za pozitivna,« so žalostno novico objavili na uradni strani moštva.

Arabsko moštvo se je testiralo že pred odhodom v Belgijo in tedaj so bili vsi testirani negativni. Nov paket testiranj je bil na vrsti včeraj, rezultate pa so v moštvu zvedeli šele danes. Med vsemi testi sta se dva vrnila pozitivna. Prvi je pripadal Diegu Ulissiju, drugi pa enemu izmed članov osebja. Oba sta bila pred sezono sicer cepljena.

Po pozitivnem testu sta bila oba člana mošta testirana še trikrat – dvakrat z antigenskim testom in enkrat s PCR testom. Rezultati vseh treh nadaljnjih testov so bili negativni, prav tako pa člana moštva nista kazala simptomov okužbe.

»Čeprav je ekipa razočarana nad izidom, pa v celoti sprejemamo končno odločitev belgijskih oblasti,« so še zapisali.

V ekipi so že sporočili, da bodo v naslednjih dneh storili vse potrebne korake, da se bo ekipa lahko udeležila nedeljske dirke Liege-Bastogne-Liege. V zasedbo za nastop na spomeniku je trenutno uvrščen tudi Tadej Pogačar.

Prejšnji članekTadej Pogačar pred Valonsko puščico: »Roglič ne bo edina grožnja«
Naslednji članekAnna van der Breggen do sedme zaporedne zmage na Valonski puščici