Pogačar zadovoljen s kronometrom na svetovnem prvenstvu

SAN SEBASTIAN, SPAIN - JULY 30: Tadej Pogacar of Slovenia and Team UAE Team Emirates competes during the 42nd Donostia San Sebastian Klasikoa 2022 - Men's Elite a 224,8km race from San Sebastian to San Sebastian / #Klasikoa2022 / on July 30, 2022 in San Sebastian, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas danes v Wollongongu osvojil šesto mesto. S svojo predstavo je zadovoljen, saj ni naredil nobene večje napake. Za nameček je to njegova najboljša uvrstitev iz svetovnih prvenstev, lani v Belgiji je bil deseti.

Naredil nisem nobene napake, vedno pa lahko narediš kaj bolje, mogoče bi lahko iz sebe iztisnil malce več. Toda šel sem res 100-odstotno na traso, malenkosti pa se vedno da izboljšati. Zelo sem zadovoljen, noge se vrtijo in zelo sem motiviran za nedeljo. Nisem čutil utrujenosti po dolgem poletu v Avstralijo, bil sem povsem osredotočen, naspal sem se dobro,” je povedal Pogačar. 

Jan Tratnik bo v nedeljo eden ključnih Pogačarjevih pomočnikov.

Naš najboljši kolesar, bo v nedeljo kot eden prvih favoritov dirkal na cestni dirki, ki bo potekala po enakih krogih, kot današnji kronometer. V prihodnjih dneh se mu bodo pridružili ekipni kolegi Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak, David Per in Jaka Primožič.

Zdaj me čaka regeneracija, nekaj treningov in – priprava na nedeljo. Trasa mi kar ustreza, čeprav ni ravno idealna zame. A ob sebi bom imel močne pomočnike,” še dodaja Pogi. To nas polni z upanjem pred cestno dirko, kjer bomo lovili drugo slovensko medaljo na cestnih dirkah svetovnih prvenstev. Bron je leta 2001 osvojil Pogačarjev trener, Andrej Hauptman.

Prejšnji članekTobias Foss presenetil favorite in oblekel mavrično majico
Naslednji članekVreme bo ponagajalo kolesarjem v Avstraliji