Pogačar vrnil Rogliču

Tadej Pogačar je ubranil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. 21-letnik je na Pokljuko prikolesaril v dobrih 31 minutah in za osem sekund premagal drugouvrščenega Primoža Rogliča. Tretji je bil Jan Polanc.

Kolesarski navdušenci smo pričakovali ponoven dvoboj naših najboljših dveh kolesarjev. Stavnice so nekaj več možnosti pripisovale starejšemu Rogliču, a tudi Pogačar je v preteklosti že dokazal, da mu kronometri niso tuji. Ne nazadnje je v Gorje prišel kot aktualni prvak v dirki na čas.

Roglič in Pogačar imela svojo dirko

Na 15,7 kilometra dolgi trasi, ki se je vzpenjala s povprečnim naklonom 7 %, sta Pogačar in Roglič bila svojo bitko. Prvi je na Rudno polje pripeljal v času 31 minut in 10 sekund, slednji pa je za pot potreboval 8 sekund več. Že tretji Jan Polanc je zaostal ogromno, ciljno črto je prečkal z zaostankom minute in 46 sekund.

Tadej Pogačar je obranil majico državnega prvaka. vir: twitter

Za las je oder za zmagovalce zgrešil naš najizkušenejši tekmovalec Jani Brajkovič, ki je že pred dirko napovedoval dober rezultat. Član Adrie Mobila je bil za sedem sekund počasnejši od Polanca.

Morda smo več pričakovali od Jana Tratnika. Idrijčan je eden boljših slovenskih kronometristov, a je bil današnji vzpon očitno zanj prestrm. Na koncu je zasedel sedmo mesto z zaostankom treh minut in štirih sekund.

Na štartu tudi tuji kolesarji

Na dirki so sodelovali tudi nekateri tuji kolesarji, katerih rezultat pa seveda ni štel v sklopu državnega prvenstva. Med vsemi je bil z naskokom najhitrejši član CCC-ja Alessandro De Marchi, ki je pred dnevi že nastopal na pokalu Tadeja Pogačarja. De Marchi je zasedel skupno deveto mesto, za Pogačarjem je zaostal 3 minute in 11 sekund.

Med dekleti slavila Žigartova

Na štartu dirke na čas se je zvrstilo le pet deklet. Med njimi je za glavno favoritinjo veljala Urška Žigart, ki je opravičila dodeljeno vlogo. S progo je opravila v 40 minutah in 44 sekundah, kar je bilo kar 3 minute in 10 sekund hitreje od drugouvrščene Blaže Pintarič. Tretje mesto je pripadlo Urški Bravec.

Prejšnji članekASO želi premik Toura 2021
Naslednji članek»V pelotonu se je nemogoče izogniti bacilom drugega«