Pogačar: »Vingegaard mi je rekel, da Carapaz blefira, kar sem vedel tudi sam«

Tadej Pogačar se je moral za včerajšnjo etapno zmago močno potruditi, predvsem v zaključku, ko ga je napadel Richard Carapaz. Ekvadorec v narekovanju tempa vodilne trojice ni sodeloval, a Jonas Vingegaard ter Pogačar sta prebrala njegovo igro.

Včeraj so bili na prelaz Portet najmočnejši Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Emirates). Ko so se po enem izmed napadov Pogačarja odcepili od preostalih favoritov, je pri narekovanju tempa sodeloval le Vingegaard, Carapaz pa je deloval povsem nemočen.

Pogačar je na klancu večkrat napadel, a vselej sta ga tekmeca uspela ujeti in zatreti njegov poskus. Tudi Carapaz večjih težav pri lovu ni imel in tedaj sta tekmeca ugotovila, da je njegova utrujenost le taktična igra.

Trije smo se odcepili in jaz ter Jonas sva sodelovala. Nekajkrat sem poskusil napasti – več kot imam prednosti, bolje je – a bila sta zares dobra,« je povedal Pogačar.

Slovenski as je moral po etapi sedmi sili razkriti, o čem sta se pogovarjala z Vingegaardom, ko sta si ob vzpenjanju izmenjala nekaj besed.

»Nič posebnega. Rekel mi je, da misli, da Carapaz blefira, kar sem vedel tudi sam. To ni nič presenetljivega, gre za kolesarsko taktiko. Nato je poskusil napasti.«

»Moral sem močno pritisniti, da sem ga ujel in le držal sem njegovo kolo. Bilo je zelo težko. Na koncu sem šprintal le zadnjih 50 metrov, a bilo je dovolj,« je bil vesel 22-letnik, ki si je privozil še drugo etapno zmago na letošnji dirki.

»Bil je fantastičen dan. Zmaga v rumeni majici je nekaj neopisljivega,« je v cilju 17. etape povedal Pogačar, ki je sploh prvič na Dirki po Franciji slavil etapno zmago v rumeni majici.

Pogi je razkril, da je bil lov na etapno zmago ves čas v podzavesti moštva. Vedel je, da danes lahko zmaga, vendar je bila v prvi vrsti pomembna ubranitev rumene majice. Šele, ko je videl, da je ekipa pri močeh, je prižgal zeleno luč za napad.

 »Ekipa je opravila težko delo, da je vsak dan ubranila rumeno majico. Vsak dan je bil primeren za beg, zato nismo mogli storiti veliko, le branili smo se. Danes je bila trasa taka, da se je dalo beg nadzirati veliko lažje in fantje so opravili izjemno delo.«

»Bili smo neodločeni – bi šli po etapo ali le branili majico? Na koncu smo se vsi počutili dobro in poskusili smo. Uspelo nam je, zaradi česar sem zelo vesel,« je še povedal Pogačar, ki je z zmago še dodatno povečal prednost v skupnem seštevku.

Prejšnji članekPogačar v slogu starih mačkov do etapne zmage in povečanja prednosti
Naslednji članekFrancoska policija preiskala hotel Bahrain Victoriousa