Pogačar ostaja brez pomembnega pomočnika

Včerajšnja težka etapa je terjala nekaj žrtev, med njimi tudi člana UAE Emirates. Davide Formolo si je ob padcu namreč zlomil ključnico in zapušča Dirko po Franciji. Tadej Pogačar tako ostaja brez enega najpomembnejših, če ne celo najpomembnejšega pomočnika, na katerega bi lahko računal predvsem v gorah.

Čeprav je včerajšnja etapa na papirju izgledala kot ena najlažjih na dirki, pa je veter v kombinaciji s številnimi krožišči poskrbel za izjemno napeto etapo. Matej Mohorič je po etapi priznal, da je bil danes težji dan kot marsikateri v Pirenejih ali Alpah.

Na izstopu iz enega izmed krožišč je prišlo do gneče in nekateri kolesarji so se znašli na tleh. Trdoto tal sta občutila tudi dva kolesarja UAE Emiratesov Tadej Pogačar in Davide Formolo. Slovenski kolesar jo je na srečo odnesel brez posledic, slabše pa je končal Formolo. Italijan si je ob padcu zlomim ključnico in zapušča Dirko po Franciji.

Ekipni zdravnik je nekaj ur po koncu etape razkril, da so rentgenske slike pokazale zlom ključnice, ki se je rahlo zamaknila. Formolo bo v naslednjih 48 urah prestal operacijo, nato pa ga čaka 5 – 6 tednov okrevanja.  

Sedemindvajsetletni Italijan bi bil v gorah eden glavnih pomočnikov Tadeja Pogačarja. Na njegova pleča bi padlo veliko breme predvsem po odhodu Fabia Aruja, ki je dirko zapustil v nedeljo. V gorah bo tako Pogačar lahko računal le še na tri pomočnike – Jana Polanca, Davida de la Cruza in Vegarda Laengena. Predvsem prva dva bosta morala opravljati levji delež, vseeno pa gre pričakovati, da bo »Pogi« v zaključkih etap ostajal sam.

Prejšnji članekIgra milimetrov zopet v korist Ackermanna
Naslednji članekCaleb Ewan zopet najboljši, Sagan diskvalificiran