Pogačar nominiran za svetovno športno nagrado Laureus

Podeljevalci prestižnih športnih nagrad Laureus so objavili seznam nominirancev za letošnje leto. V izbrani družbi se je znašel tudi Tadej Pogačar, ki se bo po zaslugi zmage na Dirki po Franciji, potegoval za priznanje v kategoriji preboj leta.

Slovenci Tadeja Pogačarja poznamo že nekaj let, a 22-letnik je strani svetovnih medijev začel polniti šele lani. Zmaga na Dirki po Franciji je njegovo ime ponesla širom sveta in njegov talent ni mogel več ostati skrivnost.

Akademija Laureus ga je zato umestila v izbrano šesterico mladih športnikov, ki se bodo potegovali za naziv »preboj leta«. Poleg Pogačarja so nominirani še španski nogometaš Barcelone Ansu Fati, igralec ameriškega nogometa, ki brani barve Kansas Cityja Patrick Mahomes, španski svetovni motociklistični prvak Joan Mir, poljska tenisačica Iga Swiatek ter avstrijski tenisač Dominic Thiem.

Po letu, polnem izzivov, smo bolj kot kdaj koli odločeni, da z nagradami Laureus počastimo vse, ki so v teh težkih časih skrbeli za ohranitev in vrnitev športa v včasih popolnoma spremenjenih okoliščinah. Za vse nas so bili spodbuda v težkih časih,” je ob oznanitvi nominirancev povedal direktor akademije Laureus Sean Fitzpatrick.

Poleg Pogačarja je med nominiranci še nekdo iz kolesarskih vod. Anna van der Breggen se poteguje za nagrado najboljše športnice. Nizozemka je lani osvojila praktično vse, kar se osvojiti da. Postala je svetovna in evropska prvakinja v vožnji na čas, na cestni dirki pa je dodala še naslov svetovne in državne prvakinje. Podpisala se je tudi pod zmago na Dirki po Valencii in na Valonski puščici.

Prejšnji članekPogačar brez težav preživel četrto etapo, ki je pripadla Bennettu
Naslednji članekDirka po Italiji v Slovenijo prihaja 23. maja