Pogačar ne razume napada Van Aerta, ta pojasnjuje svojo odločitev

Glavnina je preživela relativno mirno 16. etapo, za begom si je nabrala 15 minut zaostanka in vsi so pričakovali, da bodo skupaj prišli v cilj. A na zadnjem manjšem klancu je napadel Wout van Aert, a njegov poskus ni obrodil sadov.

Tadej Pogačar, ki je ves dan lahko računal na pomoč klubskih kolegov, je bil pripravljen na napad v zaključku. Brez večjih težav je sledil pospeševanju tempa in v zaključek prišel s skupino favoritov, pred ciljno črto pa s šprintom dokazal, da mu je ostalo še dovolj moči.

Po etapi je 22-letni Slovenec priznal, da v akciji Jumbo-Visme ne vidi smisla, a da je kljub temu vesel, da je nekoliko pretegnil noge po sicer zelo umirjenem dnevu.

»Ne vem, samo sledil sem njihovim kolesom. Nimam pojma, kaj so želeli, je bilo pa vseeno dobro pretegniti noge pred jutrišnjo etapo. Takšno je kolesarstvo, spet se je pokazalo, da tudi če je proga ravna kot palačinka, moraš biti pozoren,« je za RTV Slovenija povedal Pogačar.

Sporočilo Teunissena je Van Aerta spodbudilo za napad

Odločitev za poskus, ki naposled ni obrodil sadov, je po etapi sedmi sili predstavil kar Wout van Aert sam. Kot je povedal, je v danem trenutku spoznal, da vsi favoriti niso skupaj in bi lahko ob pospeševanju kateri izmed tekmecev Jonasa Vingegaarda zaostal, s čimer bi se Danec utrdil na tretjem mestu skupnega seštevka.

»Ugotovil sem, da favoriti niso skupaj. Na koncu se ni izšlo, a menil sem, da je bilo vredno poskusiti,« je povedal Belgijec.

»Guillaume Martin je napadel na zadnjem vzponu, a tudi mi smo bili pripravljeni. Mike Teunissen mi je po radiu sporočil, da vsi favoriti niso povsem pri vrhu skupine. To je bil signal, da moramo nekaj poskusiti. Žal se mi izšlo, a menim, da je bilo vredno poskusiti.«

Jutri karavano čaka težka pirenejska etapa, ki se bo končala z vzponom. Pričakujemo lahko, da favoriti ne bodo imeli tako mirnega dneva kot danes, saj tekmecem Pogačarja počasi zmanjkuje časa za napad na vrh.

Prejšnji članekPatrick Konrad dobro formo kronal z etapno zmago, Pogačar v zaključku pretegnil noge
Naslednji članekFroome: »Če Pogačar ostane na kolesu, je dirke konec«