Pogačar: »Morda si le domišljam, da so vsi utrujeni, saj sem nekoliko utrujen tudi jaz«

Karavana bo danes zavila v gore in v Andori nas čaka prava pirenejska etapa. Kolesarji se bodo spopadli z najvišjo točko letošnje dirke, a ciljna črta bo postavljena daleč od nje. Tadej Pogačar ima na Pireneje dobre spomine, a priznava, da je že nekoliko utrujen.

Sobotna etapa je bila ena zahtevnejših na letošnji dirki, kar 80 kilometrov se je ustvarjal beg, zaradi česar je bil tempo v skupini zelo visok. Matej Mohorič je po etapi priznal, da tako težkega uvoda v etapo še ni doživel, tudi ostali kolesarji pa so bili v cilju vidno utrujeni.

Po odhodu bega je tempo padel in Tadej Pogačar je imel v nadaljevanju s svojo ekipo relativno miren dan. Tekmeci ga niso napadali in preko hribčkov se je glavnine peljala skupaj, vse do ciljne črte, kjer do razlik ni prišlo.

Z udeležbo v begu se je Pogačarju v skupnem seštevku približal Guillaume Martin (Cofidis), ki je skočil na drugo mesto, a slovenskega asa napad Francoza ne skrbi, saj je prednost še vedno velika.

»Guillaume Martin se je približal, ampak še vedno imamo dovolj prednosti pred jutrišnjo etapo v Andori, kjer pa bo kar težko. Seveda mu ne smemo pustiti preveč časa, saj je dober kolesar. Prednost štirih minut in pol je lepa zaloga. Zdaj ga morajo prehiteti tudi kolesarji drugih moštev, ki bodo morala nadzirati glavnino,« je v izjavi po etapi povedal Pogačar.

Guillaume Martin je s sodelovanjem v begu skočil na drugo mesto in postal prvi izzivalec Tadeja Pogačarja. (vir: twitter)

Pogačar se z napadom Martina ni preveč obremenjeval, z moštvom je le skrbel, da razlika ni bila prevelika. A v cilju je priznal, da je za njim težek dan in da so noge že utrujene, vendar verjame, da podobno trpijo tudi drugi.

»Mislim, da ni ostalo veliko energije. Še posebej po današnji etapi, ko so prvih 20 minut napadli štirje kolesarji, a vsi niso bili zadovoljni, zato smo videli veliko napadov. Tako je bilo skoraj dve uri. Mislim, da vsi postajamo utrujeni,« je v cilju povedal Pogačar.  

»Težko je priti v beg in videli bomo, kako se bomo počutili v prihodnjih dneh. Morda si le domišljam, da so vsi utrujeni, saj sem nekoliko utrujen tudi jaz. Bomo videli, kako bo.«

Prejšnji članekSindrom Toura se seli tudi na Giro Donne: Marianne Vos odhaja zaradi priprave na olimpijske igre
Naslednji članekTadej Pogačar uspešno odbil vse napade, Sepp Kuss do uspeha kariere