Pinot in pomočniki podaljšali pogodbo

Eden vidnejših kolesarjev, ki se jim je po sezoni iztekla pogodba je zagotovo Thibaut Pinot. Francoz, ki je pri Groupami-FDJ že od začetka svoje profesionalne kariere, bo tam ostal še vsaj tri sezone. Nova pogodba ga namreč veže do leta 2023.

Pinot je bil v lanski sezoni eden glavnih favoritov za zmago na domačem Touru, a ga je poškodba kolena prisilila, da je na 19. etapi sedel v ekipni avtomobil in zaključil dirko. Francoske sanje so tako ugasnile. Pinot je bil namreč glavni up galskih petelinov in čeprav ga je z odlično vožnjo Julian Alaphilippe celo nekoliko zasenčil, je prav na 19. etapi kapituliral tudi član Deceuninck-Quick Stepa.

Glavni cilj Pinota v letošnji sezoni je seveda Tour de France, s katerim ima nekaj neporavnanih računov. V sedmih nastopih na francoski pentlji je kar štirikrat odstopil, najboljši rezultat pa dosegel leta 2014, ko je stopil na najnižjo stopničko.

Zmaga na Tourmaletu je bila vrhunec Pinotove lanske sezone. vir: Twitter

Tridesetletnik je zadovoljen, da lahko nadaljuje zgodbo, ki jo piše skupaj z ekipo. Eden glavnih razlogov za podaljšanje pogodbe naj bi bila varna finančna prihodnost ekipe, saj sta glavna sponzorja podporo ekipi obljubila do leta 2024.

»Bilo je jasno, da želim nadaljevati z Groupamo-FDJ. Odhod ob prehodu v najboljša leta bi mi pustil vtis nedokončanega posla. Nisem še zaključil pisanja zgodbe z ekipo. Prepričan sem, da bomo še naprej ustvarjali velike stvari in zmagovali na največjih dirkah. Dirka po Franciji je zagotovo glavni cilj, ki se mu bom posvetil z dušo in telesom.«

Podaljšala tudi trojica zvezdnikov

Skupaj s podaljšanjem pogodbe glavnega zvezdnika ekipe, so pri Groupami-FDJ podaljšali sodelovanje še s tremi pomembnimi člani ekipe. Glavni šprinter Arnaud Demare ter Pinotova pomočnika Stefan Kung in David Gaudu so prav tako z ekipo vezani do leta 2023.

V paketu kolesarjev zagotovo največ teže nosi podaljšanje pogodbe Davida Gauduja, ki predstavlja naložbo za prihodnost. 23-letnik bo zaenkrat še opravljal vlogo oprode, a kmalu bo prišel čas, ko bo žezlo padlo v njegove roke.

Prejšnji članekSunwebu uspel veliki met
Naslednji članekMovistar opušča taktiko treh kapetanov