Philippe Gilbert zavrnil mesto generalnega direktorja Lotto Soudala

Novopečeni upokojenec Philippe Gilbert je le dva dni po koncu športne kariere razkril, da je zavrnil ponudbo Lotto Soudala, da bi prevzel vodilno vlogo v ekipi. Kot pravi sam, je na tem področju še premalo izkušen, da bi lahko takoj stopil v tako velike čevlje.

Lotto Soudal ima za seboj težko sezono. Jasno je, da v prihodnjih treh sezonah ne bodo deležni World Tour licence, potem ko so v preteklih sezonah zbrali premalo točk. Moštvo je posledično zapustil dosedanji generalni direktor John Lelangue, ki bo nove izzive iskal kot direktor Dirke po Poljski.

Vodilno mesto se je v ekipi tako izpraznilo. Prav tako pa se je izpraznilo mesto med kolesarji, saj je kolo v kot postavil eden najbolj izkušenih kolesarjev v karieri Philippe Gilbert. Ekipa ni dolgo čakala, da je uvidela morebitno nadaljnje sodelovanje z Belgijcev in ponudila mu je mesto generalnega direktorja.

Philippe Gilbert je kariero končal 9. oktobra na dirki Pariz-Tours. Dva dni kasneje je že zavrnil direktorsko ponudbo Lotto Soudala. (vir: twitter)

Gilbert je v videoposnetku na svojem YouTube kanalu potrdil, da mu je bila ponujena vloga v ekipi, a jo je zavrnil. Meni namreč, da je naloga trenutno zanj prezahtevna, saj kljub številnim letom v kolesarstvu nima pravih izkušenj za vodenje ekipe. To namreč zahteva povsem druge sposobnosti, ki jih mora še razviti.

Zagotovo je lepa ponudba, a se ne počutim pripravljenega za to vlogo,” je povedal 40-letnik. “Vloga direktorja zahteva veliko dela in tudi izkušenj. Sam imam veliko izkušen v tem okolju po 20 letih dirkanja, a vloga direktorja je zelo kompleksna. Pokriva številne različne odgovornosti, potrebno je namreč razmišljati tudi o mladih kolesarjih in ženski ekipi, torej okoli 100 zaposlenih.”

“Morda bom to službo sprejel kasneje v življenju, ko bom uvidel, kaj vse je potrebno znati zanjo. Stvari rad počnem dobro in trenutno še nisem pripravljen.”

Eden izmed razlogov, zakaj je zavrnil ponudbo naj bi bilo tudi veliko število dni preživetih na poti. Teh je po 21 letih kariere dovolj in želi se posvetiti družini. Kolesarstvo bo zagotovo še naprej del njega, a za zdaj si želi nekoliko bolj normalnega življenja.

Prejšnji članekPrimož Roglič po uspešni operaciji poslal sporočilo navijačem
Naslednji članekJumbo-Visma v prihodnje nič več s Shimanom