Philippe Gilbert do zadnje zmage v karieri, Pogačar in Mohorič na tretjem in četrtem mestu

Tik pred začetkom pripravljalnega obdobja,so se nekateri profesionalni kolesarji pomerili na dobrodelnem kriteriju v Monaku. Na ulicah kneževine je zmago slavil Philippe Gilbert, Slovenca na dirki – Tadej Pogačar in Matej Mohorič – pa sta zasedla tretje in četrto mesto.

Drugi dobrodelni kriterij Beking, ki ga skupaj z monaško princeso Charlene organizira Matteo Trentin, je na štartu zopet zbral številne zvezdnike karavane, ki živijo v Monaku.

Na krožni trasi po Monaku, ki delno poteka tudi po trasi Formule 1, so se kolesarji najprej pomeril na dirki Pro-Am, kjer tekmujejo ekipe, sestavljene iz enega profesionalca, enega povabljenca in dveh amaterjev.

Pod zmago se je skupaj z ekipo podpisal Philippe Gilbert (Lotto Soudal), ki je imel v Monaku izjemno uspešen dan. Nekaj ur kasneje je namreč slavil tudi na dirki profesionalcev, kjer je ugnal Michaela Matthewsa (BikeExchange) in Tadeja Pogačarja (UAE Emirates).

Zelo sem vesel. Danes sem zmagal obe dirki. Jutranjo Pro-Am dirko zgolj za eno sekundo, popoldne pa je bila s profesionalci povsem druga zgodba. Z vsemi kvalitetnimi kolesarji tukaj v Monaku ni bilo lahko. Dirka je hitra in res sem užival v dirkanju s šampioni v duhu dobrodelnosti,” je povedal Gilbert.

Zmago je odnesel Philippe Gilbert. (vir: twitter)

Lepo je končati kariero na takšen način,” je po dirki spregovoril Gilbert, ki po 21 letih dirkanja maha v slovo profesionalnemu kolesarstvu. “Tukaj živim že 13 let in zares je lepo, da sem lahko kariero končal na takšen način.”

Na dirki je nastopil tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je za las zgrešil mesto na stopničkah in je zasedel četrto mesto. Kljub temu so ga prvi trije kolesarji povabili na oder za zmagovalce, kjer je z njimi proslavil dobrodelni dogodek.

Nekoliko bolj uspešen pa je bil član Bahrain Victoriousa na Pro-Am preizkušnji, kjer je s svojo ekipo prišel do drugega mesta.

Na dogodku prisoten tudi Primož Roglič

Krog po uliciha Monaka je v družbi sina Leva naredil tudi Primož Roglič. (vir: twitter)

Dogodka na monaških ulicah se je udeležil tudi lanski zmagovalec Primož Roglič. Letos zaradi poškodbe ni sodeloval na dirki, se pa je udeležil dopoldanske “dirke” kolesarjev z otroki, ki so na svojih kolesih opravili manjši krog po monaški promenadi.

Slovenski as je imel na dogodku še eno pomembno vlogo. Opozarjal je namreč na varnost kolesarjev, temo, ki je v zadnjem času vedno bolj v ospredju in za katero se močno zavzema tudi organizator monaške dirke Matteo Trentin.

Prejšnji članekPrimož Roglič: “Ne vidim razloga, da ne bi mogel več osvojiti Dirke po Franciji”
Naslednji članekMatej Mohorič si želi v prihodnje nadgraditi rezultat na Pariz-Roubaix