Phil Bauhaus upravičil vlogo favorita in prvi oblači zeleno majico

Zmagovalec skupinskega šprinta v Rogaški Slatini je po dobro odmerjenem šprintu postal Phil Bauhaus. Njegovo moštvo Bahrain Victorious je celoten dan namenilo največ energije v lov bega in Nemec je poplačal delo ekipnih kolegov.

Dirka Po Sloveniji se je začela z napeto etapo, v kateri se vse do zaključka ni vedelo, ali bo glavnina uspela ujeti beg. Močna ubežna sedmerica si je namreč privozila dve minuti prednosti, ob manj aktivni glavnini pa so dolgo časa upali, da bodo na ciljno ravnino zapeljali v ospredju.

Bahrain Victorious, ki je danes stavil na Phila Bauhausa, je nato navil tempo, najaktivnejši je bil Jan Tratnik, ki je prednost ubežnikov v kratkem času prepolovil in jih privel na obvladljivo razdaljo. Deset kilometrov do cilja je bila karavana spet skupaj.

Šprinterski vlaki so se v zaključku večkrat sestavili in podrli, saj je bila trasa dokaj tehnična. Šele okoli 4 kilometre pred ciljem se je cesta toliko poravnala, da so se ekipe lahko organizirale in pripravile na zaključek.

Še pred vstopom v zadnje »varne« tri kilometre smo videli večji padec v glavnini, ki jo je razpolovil in nekateri kolesarji so izpadli iz boja za etapno zmago. A vsi vidnejši akterji na dirki so »preživeli« in v zaključek prišli varno.

Kolesarji Bahrain Victoriousa so bili danes najmočnejši, v ciljno ravnino so prišli najštevilčnejši in uspešno pripravili šprint Bauhausu. Nemec je s šprintom začel zgodaj, a ohranil dovolj moči, da je ciljno črto prečkal kot prvi, slabega pol metra pred Špancem Jonom Aberasturijem (Caja Rural). Na tretjem mestu je končal moštveni kolega Tadeja Pogačarja Rui Oliveira (UAE Emirates).

Slovenskih kolesarjev danes ni bilo v ospredju. Tadeja Pogačarja (UAE Emirates) smo sicer videli celo pri narekovanju tempa v zadnjih treh kilometrih, a se je nato pomaknil proti repu glavnine in se varno pripeljal v cilj.

»Danes smo stavili na Mattea Trentina, a je na začetku etape močno padel in glavno vlogo predal Ruiu Oliveiri. Jaz sem se na srečo le nerodno prevrnil. Zadnjih pet kilometrov smo se potrudili zanj in za kolesarja, ki ni šprinter, se je s tretjim mestom dobro izkazal. Lahko smo zadovoljni,« je v cilju povedal Tadej Pogačar.

Prejšnji članekWout van Aert mora zaradi predčasne prekinitve pogodbe plačati 660 000 evrov odškodnine
Naslednji članekStefan Bissegger najmočnejši med ubežniki, med favoriti vse mirno