Phil Bauhaus suvereno do druge zmage, Pogačarju dirka Po Sloveniji

Na glavnem trgu v Novem mestu je šprintersko poezijo uprizoril Phil Bauhaus, ki si je z ogromno prednostjo privozil drugo etapno zmago na dirki. V glavnini je v cilj zapeljal tudi Tadej Pogačar, ki je potrdil skupno zmago.

Dirka Po Sloveniji se je pričakovano končala s šprintom glavnine, ki se je za zmago udarila v središču Novega mesta. Po izjemnem delu ekipe je na Kandijski most najbolje postavljen vstopil Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) in do cilja je moral opraviti le še formalnost šprinta.

Nemec je v zadnjih 500 metrov edini prišel s pomočnikom. Heinrich Haussler (Bahrain Victorious) je odlično opravil svojo nalogo in Bauhausu pripravil odlično izhodišče. Nemec je nato eksplodiral in se oddaljil od Alexa Edmondsona (BikeExchange) in Mattea Trentina (UAE Emirates) ter ciljno črto prečkal z nekaj dolžinami kolesa prednosti.

Slovenski kolesarji danes niso bili v ospredju, najvišje je na 13. mestu končal Žiga Jerman (Androni Giocattoli-Sidermec), ki je sicer služil kot lead-out Mattea Matrinellija (Androni Giocattoli-Sidermec). Z napetostjo smo spremljali tudi zaključek Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious), ki je branil rdečo majico najboljšega po točkah. Končal je šele na 27. mestu, a na njegovo srečo Jon Aberasturi (Caja Rural) na petem mestu ni prejel dovolj točk, da bi prevzel rdečo majico.

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je danes preživel miren dan v glavnini. Njegovo moštvo ga je ves čas varovalo in uspešno pripeljalo v zaključek, kjer je v cilj zapeljal na 26. mestu in s tem potrdil skupno zmago. Pogačar se v četrtem poskusu tako veseli prve skupne zmage na dirki Po Sloveniji, nekaj, kar si je želel že dolgo časa.

Slovenski izplen po koncu dirke je zelo dober. Prav vse štiri majice so namreč romale v roke naših kolesarjev. Pogačar je oblekel zeleno in modro (najboljši na gorskih ciljih), Mohorič rdečo, najboljši mladi kolesar pa je postal Kristjan Hočevar (Adria Mobil).

Dirka Po Sloveniji se je po enoletni odsotnosti vrnila v najboljšem možnem slogu in navduševala gledalce doma kot tudi v tujini. Pet dni smo lahko opazovali lepote naše dežele, pohvaliti pa je potrebno tudi gledalce, ki so ob progi pričarali izjemno vzdušje!

Prejšnji članekJulian Alaphilippe zaradi rojstva prvega otroka zapušča Dirko po Švici
Naslednji članekRichard Carapaz pred Tourom prikazal izjemno formo, veseli se zmage na Dirki po Švici