Peter Sagan zaradi okužbe rane prestal operacijo kolena

Slovaški zvezdnik Peter Sagan je na Dirki po Franciji staknil poškodbo kolena, zaradi katere je predčasno zaključil z nastopi. Rana, ki jo je staknil ob padcu, ni bila nedolžna, kljub posebni obravnavi s strani ekipnih zdravnikov je prišlo do infekcije, zaradi katere je prestal operacijo.

Peter Sagan (Bora-hansgrohe) se je v zaključku tretje etape Dirke po Franciji znašel na tleh, ko ga je s kolesa spravil Caleb Ewan (Lotto Soudal). Ob padcu je Sagan pristal na tekmecu, kar je ublažilo udarec, a zobnik kolesa se mu je zarinil v koleno, kar je povzročilo večjo rano.

Z dirko je uspel nadaljevati vse do 11. etape, naslednji dan pa se ni pojavil na štartu. Poškodba, ki jo je še nekoliko poslabšal z udarcem v krmilo nekaj dni prej, je bila prehuda, da bi lahko še naprej napadal etapne zmage in zeleno majico, zaradi česar je prišel v Francijo.

V bližini svojega domovanja je sedaj prestal operacijo kolena, saj se je zaradi umazanije, ki je v telo vstopila ob zadrtju zobnika v koleno, rana zagnojila. Sagan namerava čez dva tedna nastopiti na olimpijskih igrah, zato so morali ukrepati hitro, da se lahko čim prej začne okrevanje po posegu.

»Najprej bi se rad zahvalil upravi Bore-hansgrohe, ekipnim zdravnikom, še posebej glavnemu zdravniku Christopherju Edlerju, za vso podporo, ki so mi jo izkazali po padcu v tretji etapi,« je v izjavi za javnost povedal Sagan.

»Rad bi se zahvalil tudi vsem sotekmovalcem, prijateljem in navijačem s celega sveta za sporočila spodbude. Veliko mi pomenijo.«

»Na tretji etapi me je zobnik zadel v koleno in se zaril pod kožo nad pogačico, kar je pustilo globoko rano. Očistili smo jo, kolikor smo lahko, da bi preprečili okužbo, saj je bilo na olju zobnika veliko umazanije. Po nekaj dneh je prišlo do okužbe nad pogačico in na žalost sem moral zapustiti Tour,« je pojasnil 31-letnik

Ekipni zdravnik Christopher Edler je ocenil, da je bila operacija zelo uspešna in bo Sagan lahko z lažjimi treningi začel že v roku nekaj dni. Najverjetneje bo lahko nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer pa zaradi težavnosti trase resnih možnosti za vidnejšo uvrstitev ne bo imel.

Prejšnji članekLachlan Morton že na poti do Pariza, glavnino bo prehitel za pet dni
Naslednji članekKdo je v dveh tednih dirkanja na Tour de Francu zaslužil največ?