Peter Sagan dodobra raziskal italijansko kulturo

Peter Sagan se bo v soboto prvič v svoji karieri podal na Dirko po Italiji. Organizatorji so nastop najpopularnejšega kolesarja karavane dodobra izkoristili v promocijske namene. Slovak je v kratkih igranih videih, ki so jih organizatorji objavljali postopoma, spoznaval italijansko kulturo. Vse štiri videe si lahko ogledate v nadaljevanju članka.

Najprej na ogled umetnin

Peter Sagan se je najprej podal na ogled italijanskega muzeja. Na vodenem ogledu je z dopolnjevanjem izjav ob živce spravljal vodičko, prav veseli pa ga niso bili niti soudeleženci ogleda. Video se hudomušno zaključi z vprašanjem enega izmed udeležencev ogleda »kolikokrat si že opravil ta krog (italijansko giro, op. p.)?«, na katerega Sagan odgovori: »Giro? Na Giru bom nastopil prvič.«

Tuna in sir ne gresta skupaj

Sagan je v drugem videu preizkušal svoje kuharske sposobnosti. Italija je kulinarično ena najbolj zanimivih držav, v svet je poslala že mnogo jedi, med njimi tudi raznorazne testenine. Za pripravo enih izmed njih se je odločil tudi Sagan. Slovak je gostu postregel testenine s tuno, nato pa zadnji hip preprečil »kulinarični zločin«.

Drese si bo lahko šival sam

V tretjem videu se je Sagan podal v svet mode. Letošnja Dirka po Italiji se bo končala v Milanu, eni izmed evropskih prestolnic mode. Temu primerno se je Sagan preizkusil kot modni oblikovalec in izdelal enega izmed ekipnih zgornjih delov oblačila.

Lahko bi polnil tudi operne dvorane

Na zadnje se je odpravil še v opero. »Če bi bil pevec, bi bil tenor,« so zapisali v opisu videa, ki Sagana pospremi na poti v opero. Šarmanten Slovak se preko Milana sprehodi do Scale, kjer se postavi na operni oder in pokaže svoj izjemni glas.

Čeprav Slovak v vseh videih deluje izjemno talentiran, pa vseeno menimo, da je najbolje, da se drži kolesarjenja. V karavani namreč še vedno velja z naskokom najbolj popularnega kolesarja, kar kaže tudi letošnja reklamna kampanja organizatorjev Dirke po Italiji. Peter Sagan namreč k ogledu dirk pritegne tudi gledalce, ki jih kolesarjenje sploh ne zanima.

Prejšnji članekKdo so favoriti Dirke po Italiji?
Naslednji članekEF Pro Cycling na Giro odhaja z novimi dresi