Peter Sagan: »Če Denk misli, da me ne potrebuje, potem bom prvi, ki bo šel iskat ekipo, ki si me želi«

Pretekli teden se je direktor Bore-hansgrohe Ralph Denk razgovoril o prihodnosti Petra Sagana. Odkrito je priznal, da mesto Slovaka v njegovem moštvu za prihodnje leto ni zagotovljeno. Sagan mu sedaj odgovarja, da si bo v primeru odhoda brez težav našel novo moštvo.

Ralph Denk je skupaj s Petrom Saganom Boro-hansgrohe popeljal v vrh kolesarskih moštev. Tekom let sta skupaj osvojila prestižne zmage, med katerimi izstopa Pariz-Roubaix in tretji naslov svetovnega prvaka.

Peter Sagan je v času nastopanja za Boro-hansgrohe osvojil svojo tretjo majico svetovnega prvaka. (vir: twitter)

A vsake poti je enkrat konec in kaj lahko se zgodi, da se končuje tudi skupna pot Denka in Sagana. Nemški strokovnjak je odkrito priznal, da razmišljajo o odslovitvi Sagana in tako sprostiti proračun za mlajše kolesarje.

»Peter vstopa v jesen kariere,« je povedal Denk. »Zelo smo hvaležni za vse, kar nam je Peter pomenil. Sponzorji so zaradi njega prejeli veliko pozornosti, a sedaj bo vstopil v jesen svoje kariere«

»Razmisliti moramo, ali smo ga še vedno pripravljeni plačevati, ali pa je bolje denar investirati v podmladek? Če Peter ne ostane, se nam sprosti veliko denarja,« je bil odkrit 47-letnik.

Besede Denka so seveda prišle tudi na ušesa Sagana. Ta je pred medije stopil zelo pazljivo in z izbranimi besedami, a vseeno dal vedeti, da se ne strinja z izjavo svojega šefa.

»Ne vem, če je Ralph rekel točno to, kar je bilo zapisano v medijih. Tega nisem prebral in včasih je lahko stavek v intervjuju vzet izven konteksta,« je bil previden Sagan.

»Iskreno se ne počutim starega. Imam 31 let, ne počutim se v jeseni kariere in mislim, da sem dokazal, da še vedno lahko zmagujem, četudi je bila moja pomlad spremenjena zaradi Covida.«

Sagan se je na Dirki po Kataloniji vrnil na zmagovalna pota. (vir: twitter)

Če gre sklepati iz njegovih izjav, si trikratni svetovni prvak želi še naprej ostati del Bore-hansgrohe. A za prihodnost se ne boji, tudi če se mu v nemški ekipi odrečejo. Sam pravi, da bo takoj odšel v lov za novo ekipo, ki je verjetno ne bo imel težave najti.

»Bil sem zaseden z dirkanjem, zato se z Ralphom še nisva pogovorila in je moja prihodnost še predmet obravnave. Z Boro-hansgrohe sem preživel nekaj dobrih let, a če Ralph meni, da sem že mimo svojega vrhunca, potem je to njegovo mnenje. Če resnično misli, da me ne potrebuje za osvajanje zmag, potem bom prvi, ki bom šel iskat ekipo, ki si me resnično želi.«

Prejšnji članekRoglič z dominantno predstavo že prvi dan prevzel majico vodilnega
Naslednji članekMichael Schär v odprtem pismu UCI-ju: »Ta mali plastični kos je dopolnil mojo kolesarsko obsedenost«