Pariz – Nica etapo krajša

Christian Prudhomme, direktor dirk Pariz – Nica in Tour de France, se je končno predal in odpovedal zadnjo etapo dirke med Parizom in Nico. Francoz je še dva dni nazaj trdil, da se bo dirka normalno izpeljala do konca, sedaj pa ga je stanje v svetu prisililo do omenjenega ukrepa. Današnja šesta etapa se je medtem že pričela, kakšna pa bo usoda jutrišnje predzadnje etape, je zaenkrat še neznanka.

Dirke na francoskem ozemlju se do danes, kar nekoliko presenetljivo, niso ozirale na širše okolje in so bile izpeljane brez večjih težav, sedaj pa je vrag odnesel šalo tudi v Franciji. Pariz – Nica je zaenkrat izpeljala pet etap, šesta je v teku, očitno pa bo izpeljana tudi sedma.

Zakaj je odpovedana le zadnja etapa zaenkrat ni znano. Verjetno je razlog geografska lega Nice, ki je v neposredni bližini italijanske meje, a tudi predzadnja etapa se prične v tem obmorskem mestu. V nadaljevanju dneva gre tako pričakovati nove novice o dirki, povsem možno pa je, da se bo le-ta končala že danes.

Že pred samim začetkom etape in obvestilom o odpovedi pa je dirko zapustila ekipa Bahrain – McLarena. Kot so zapisali na spletni strani, gre za povsem preventivni razlog, saj ne želijo tvegati okužbe članov ekipe. Z dirke se tako poslavljata edina Slovenca, Jan Tratnik je v Franciji pustil dober vtis, prišel do dveh 13. mest, včeraj pa prikazal zares izjemno borbo v begu, med tem ko si Domen Novak ni privozil vidnejše uvrstitve.

Prejšnji članekAdijo tlakovci
Naslednji članekGiro d’Italia prestavljen