Padec v 13. etapi terjal še več odstopov

Šestdeset kilometrov pred ciljem včerajšnje 13. etape je glavnina doživela hud padec. Že med etapo so s kolesa stopili štirje kolesarji, zaradi posledic pa se na štartu 14. etape nista pojavila Soren Kragh Andersen in Warren Barguil.

Po nekaj mirnih dneh smo včeraj zopet videli hud padec glavnine. Pri visoki hitrosti je na enem izmed levih zavojev zmanjkalo cestišča za celotno skupino in številni kolesarji so bili izrinjeni s ceste. Končali so v obcestnem jarku, polnem grmovja in kar nekaj časa je trajalo, da so ob pomoči mehanikov iz grabna pobrali vsa kolesa.

Padec je bil usoden za Simona Yatesa, Lucasa Hamiltona (oba BikeExchange), Rogerja Klugeja (Lotto Soudal) in Michaela Gogla (Qhubeka NextHash). Še kar nekaj kolesarjev jo je močno skupilo, a uspelo pripeljati do cilja, kjer pa so bili deležni podrobnejših zdravniških pregledov.

Ti so razkrili, da so posledice pri Sorenu Kraghu Andersenu (DSM) in Warrenu Barguilu (Arkea Samsic) prehude, da bi lahko nadaljevala z dirko. Danski kolesar, ki je prva violina DSM-ja, je utrpel pretres možganov, kar po protokolu pomeni takojšen konec dirke.

»Sorena smo zvečer podrobneje opazovali in zelo hitro prišli do sklepa, da ni več nared za dirkanje, saj je kazal znake milejše oblike pretresa možganov,« je povedal ekipni zdravnik Camiel Aldershof. »Soren si bo vzel nekaj tekmovalnega premora, nato pa bomo ocenili njegovo stanje, preden ponovno zarišemo načrt

Warren Barguil je prav tako utrpel poškodbo, zaradi katere mora zapustiti dirko. Kot je povedal sam, je prejel hud udarec v hrbet in zadnjico, kar mu onemogoča normalno vožnjo na kolesu.

»Žal ne bom začel 14. etape, ki je bila ena izmed mojih izbranih etap, saj mi profil zelo odgovarja. Včeraj sem močno padel na peščenem spustu. Uspel sem končati etapo, a bil je to en padec preveč,« je povedal Francoz.

»Moj hrbet in zadnji del telesa sta udarjena, zaradi česar težko pritiskam z desno nogo. Skupaj z ekipo in zdravniki smo se odločili, da je bolje, da dirko končam.«

Kragh Andersen in Barguil sta že 34. in 35. kolesar, ki sta končala z nastopi na letošnji Dirki po Franciji. V glavnini tako ostaja le še 149 kolesarjev, med katerimi imamo Slovenci še vedno tri predstavnike.

Prejšnji članekPogačar o Cavendishu: “Spomnim se, da sem ga gledal kot otrok. Kar počne, je noro!”
Naslednji članekJai Hindley na radarju Bore-hansgrohe, ki se ji sprošča proračun