Otroci (in starši), vedno nosite čelado!

Na včerajšnji deveti etapi Dirke po Španiji smo iz prve vrste lahko videli prikaz pomembnosti čelade. Ta je rešila življenje Hectorja Saeza in mu omogočila, da je etapo celo končal. Čelada je svoje delo opravila z odliko, pri tem pa odslužila svoj življenjski cikel.

Izven objektiva kamer se je včeraj 100 kilometrov do cilja zgodil padec, ki na prvi pogled ni bil pretirano hud. Po zapletu sta se na tleh znašla Hector Saez in kasnejši zmagovalec etape Pascal Ackermann. Španec je povozil polno plastenko vode in izgubil ravnotežje. Prav kolesar Caje Rural jo je na koncu odnesel veliko slabše kot Ackermann, saj si je močno odrgnil desno ramo, hkrati pa mu je čelada dobesedno razpadla.

V primeru, da Španec ne bi nosil čelade, bi utrpel hude poškodbe glave, prav lahko pa bi se incident končal tudi s smrtnim izidom. Tako pa je čelada odigrala svojo vlogo, sicer postala povsem neuporabna za nadaljnjo uporabo, a Saez je z novo čelado lahko nadaljeval etapo in jo pripeljal do cilja.

Sleherni dvomljivec o potrebnosti čelad je včeraj lahko videl, da je čelada obvezen del opreme na vsakem kolesarskem izletu. Tudi argument »jaz pa ne padem« ima bolj trhle temelje, saj nas nesreča čaka za vsakim vogalom. Zato otroci in starši, vedno na glavno nataknite čelado. Nikoli ne veš, kdaj ti reši življenje!

Prejšnji članekAckermann po diskvalifikaciji Bennetta do etapne zmage
Naslednji članekLuka Mezgec podaljšal pogodbo z Mitchelton-Scottom