Organizatorji sporočili ekipam: Milano – San Remo ostaja v planu

Kolesarski navdušenci te dni dnevno pregledujemo novice italijanskih medijev o stanju koronavirusa v državi. Čeprav je to na določenih delih države še vedno alarmantno in se zaradi tega še vedno odpovedujejo številni množični dogodki, predvsem športni, pa je RCS, organizator dirke Milano – San Remo (MSR), danes ponudil s spodbudno novico. Italijanska klasika, ta je na sporedu 21. marca, zaenkrat ostaja v kolesarskem koledarju kot tudi ostale italijanske dirke v bližnji prihodnosti.

Vse ekipe, ki so prijavljene na klasiko, so danes s strani organizatorja prejele elektronsko sporočilo, v katerem je bilo zapisano, da izpeljava dirke ostaja v planu. Sporočilu pa je bil dodan pripis, ki navaja, da se razmere v prihodnosti lahko še spremenijo, saj mora zadnjo zeleno luč za izvedbo prižgati vlada. Trase dirke namreč v začetnih kilometrih zareže skozi Lombardijo, kjer so preko vikenda utrpeli 50-odstotni dvig potrjenih primerov virusa. V kolikor se stanje v kratkem ne bo izboljšalo, bo dirka skoraj zagotovo odpovedana.

Dodatne težave v teh dneh pa RCS-ju povzroča tudi dejstvo, da je kar nekaj glavnih organizatorjev dirke ujetih v Združenih arabskih emiratih, kjer so od odpovedi tamkajšnjega UAE Toura še vedno v hotelski karanteni. Italijansko športno podjetje se tako boji, da bodo, v kolikor člani organizacijskega odbora ne bodo kmalu izpuščeni, ogrožene vse marčevske dirke na italijanskih tleh.

Mediji naših zahodnih sosedov pa vseeno optimistično gledajo v kolesarski marec. Čeprav vsi po vrsti priznavajo ogroženost MSR-ja pa naj bi bili dirki Strade Bianche in Tirreno – Adriatico še povsem varni, saj je njuna trasa dovolj oddaljena od žarišča virusa.

Prejšnji članekKasper Asgreen po junaški zmagi: »Bilo je je*eno težko«
Naslednji članekUmrl Nico Portal, tvorec Froomovih uspehov