Odkritje nafte in zmaga Tadeja Pogačarja – najpomembnejša dogodka v zgodovini Abu Dabija

Eden najvidnejših kolesarskih agentov Alex Carrera je imel v preteklosti pod svojim okriljem mnoge zvezdnike karavane. Sedaj med drugim skrbi tudi za Tadeja Pogačarja, ki mu pomaga pri vseh »obstranskih« obveznostih kolesarske kariere.

Carrera je del kolesarskega cirkusa že 22 let. Sodeloval je s številnimi velikimi imeni, med drugim s Chrisom Froomom, še vedno pa skrbi za italijanskega veterana Vincenza Nibalija. Trenutno odgovarja za okoli 40 kolesarjev, med katere spada tudi slovenski dvojec v vrstah UAE Emirates, Tadej Pogačar in Jan Polanc.

Alex Carrera (desno) trenutno skrbi tudi za Vincenza Nibalija. (vir: twitter)

»Rešiti skušam vsako njegovo težavo. Urejam vse povezano s pogovori, osebnimi in tehnični pokrovitelji. Poskrbim tudi za njegovo javno podobo,« je svoje delo opisal Carrera.

Italijan je povedal, da je koronavirus Pogačarju celo nekoliko pomagal, saj je veliko več časa lahko preživel doma. Dvaindvajsetletnik je večino medijskih obveznosti, ki jih prinese zmaga na Dirki po Franciji opravil iz udobja svojega doma in na ta način močno zmanjšal število potovanj.

»Koronavirus mu je morda celo pomagal, saj je imel manj potovanj in obveznosti s pokrovitelji. Pogovore z mediji je opravljal preko Zooma in Skypa, zato je bil veliko doma,« je v pogovoru z RTV Slovenija povedal Carrera.

Zmaga na Dirki po Franciji je eden najpomembnejših dogodkov v zgodovini Abu Dabija. (vir: twitter)

Italijan zelo dobro pozna razmere v Združenih arabskih emiratih, kjer je kolesarska ekipa eden največjih državnih športnih projektov. Kakšno vrednost ima zmaga Tadeja Pogačarja na Dirki po Franciji je najbolje opisal kar abudadabijski šejk.

»Rekel je, da je zmaga Pogačarja na Dirki po Franciji najpomembnejši dogodek v zgodovini Abu Dabija po odkritju nafte v tej državi,« je razkril Carrera.

Izkušeni agent je v svoji karieri že spoznal mnoge talente in ve, kaj vse je potrebno za uspešno kariero. Po njegovem mnenju ima Pogačar vse predpostavke, da se še dolgo drži v vrhu kolesarske piramide. »Prepričan sem, da bo prihodnje leto, pa tudi leta 2022, 2023, 2024 in naprej eden izmed najboljših kolesarjev sveta,« je za zaključek dodal Carrera.

Pogačar bo v novi sezoni branil zmago na Dirki po Franciji, še pred tem pa bo nastopil na »domači« dirki UAE Tour, ki je vsako leto poleg francoske pentlje eden glavnih ciljev arabske ekipe. Pogačar naj bi sicer sezono začel na štiridnevnem izzivu na Majorki, ki ga sestavljajo štiri enodnevne dirke.

Prejšnji članekAvtomobil na treningu zbil Rubena Guerreira
Naslednji članekOglejte si Dirko po Franciji skozi oči Jumbo-Visme