Odhaja De Plus, prihaja Oomen

Pred Jumbo-Vismo je pestro poletje. V ospredju bo napad na zmago na Dirki po Franciji, a v ozadju se že začenja obračati kolesje prestopnega roka. Ena aktivnejših in finančno bolj priskrbljenih ekip zadnjih sezon že sklepa prve prestope, ki po pravilih UCI ne smejo biti javno objavljeni pred 1. avgustom.

Poletje sprememb v Jumbo-Vismi

Zdi se, da je premoč Ineosa v zadnjih letih izzvala Jumbo-Vismo k sestavi kar najmočnejše ekipe za skupno razvrstitev. Pred letošnjo sezono je prišel Tom Dumoulin in tako skupaj s Primožem Rogličem in Stevenom Kruijswijkom tvori enega najmočnejših trojčkov v pelotonu.

Tudi po koncu letošnje sezone pa bo pestro v vrstah nizozemske ekipe. Prve spremembe bodo izvedene na področju menjave opremljevalca koles, saj naj bi Jumbo-Visma zapustila italijanski Bianchi. Tu pa se prestopi šele dobro začnejo.

De Plus naj bi po sezoni odšel v ekipo Ineosa. vir: twitter

Laurens De Plus je bil pred dnevi odstranjen iz ekipe za Dirko po Franciji. Po besedah športnega direktorja naj bi Nizozemec zaradi bolezni zaostajal s treningom in do Toura ne bo optimalno pripravljen. A De Plus je časopisne vrstice napolnil tudi danes. Nizozemski Wielerflits namreč poroča, da naj bi 24-letnik skleni triletno pogodbo z glavnim tekmecem Ineosom. Zadeva bo uradna postala po 1. avgustu.

Pri Jumbo-Vismi so zanikali, da naj bi bil morebiten prestop razlog za odstranitev De Plusa iz ekipe za Tour. A vsaj delni vpliv prestop zagotovo ima.

Luknjo bo krpal Sam Oomen

Nizozemski mediji te dni poročajo, da naj bi se v vrste Jumbo-Visme preselil Sam Oomen. Nizozemec v letošnji sezoni nastopa v dresu Sunweba, a se mu po koncu sezone izteče pogodba. Oomen naj ne bi želel podaljšati sodelovanja z ekipo Iwana Sperkenbrinka, katero talentirani kolesarji v zadnjih letih zapuščajo kot po tekočem traku.

Tom Dumoulin se je na Nizozemsko vrnil prav iz Sunweba. Tudi letos najboljši kolesar ekipe Wilco Kelderman ne želi podaljšati pogodbe, kar pomeni, da bodo v nemški ekipi ostali povsem brez kolesarjev za skupno razvrstitev. Rešitev naj bi iskali v Romainu Bardetu, ki si želi dirkanja v novi sredini.

Sam Oomen se bo v Jumbo-Vismi ponovno srečal s Tomom Dumoulinom, s katerim sta v letih pri Sunwebu razvila posebno prijateljsko vez. Prav slednji bi lahko bil ključni jeziček na tehtnici Oomenove odločitve o prestopu. Nizozemec je imel namreč tudi ponudbo s strani ekipe Alpecin Phoenix, katere glavni zvezdnik je Mathieu van der Poel.

Oomen in Dumoulin sta pri Sunwebu stkala posebno prijateljsko vez. vir: Twitter
Prejšnji članekJumbo-Visma in Bianchi končujeta skupno zgodbo
Naslednji članekMezgec povratek k dirkanju odprl z zmago