Oborožen moški s pištolo napadel Ivana Soso med treningom v Kolumbiji

Član Movistarja Ivan Sosa je med treningom v Kolumbiji utrpel poškodbe, potem ko ga je voznik tovornjaka napadel s pištolo. Novico o napadu so potrdili tudi pri Movistarju.

Ivan Sosa se na novo sezono, svojo drugo v dresu Movistarja, pripravlja v Chinauti v Kolumbiji. Dežela, ki je v zadnjih letih v svet poslala številne izjemne kolesarje, pa je še vedno ena najbolj nevarnih za treniranje, kar je na lastni koži izkusil tudi 25-letnik.

Kolumbijski mediji so prvi poročali o incidentu, ki se je zgodil v Kolumbiji, dogajanje pa so potrdili tudi pri Movistarju, kot tudi Ivan Sosa sam.

Kolumbijec je bil med treningom napaden s strani voznika tovornjaka. Po poročanju naj bi se tovornjak približal 25-letniku in med vožnjo nekajkrat s pištolo ustrelil v zrak. Nato je izstopil iz vozila in se približal kolesarju ter ga udaril s kopitom pištole.

Sosa je utrpel poškodbo brade, zaradi česar je odšel v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli poškodbo. Slika, ki je zakrožila po spletu, na srečo nakazuje, da jo je Sosa odnesel brez hujše poškodbe in bo lahko nemoteno nadaljeval s pripravami na novo sezono.

Sosa je utrpel poškodbo brade. (vir: twitter)

Žal je v svetu še vedno ogromno nestrpnih voznikov, ki jih kolesarji “spravijo na obrate”. V preteklosti smo že večkrat lahko zasledili, da je bil kateri izmed kolesarjev žrtev nasilja. Leta 2016 si je Philippe Gilbert zlomil sredinec med obračunom z vinjenim voznikom, dve leti kasneje je bil Oscar Sevilla žrtev ropa med treningom v Kolumbiji.

Tudi Belgijec Harm Vanhoucke že ima slabo izkušnjo s treninga, leta 2020 ga je nestrpnež udaril v obraz. Leta 2021 pa Alexandar Richardson med vožnjo po Londonu ostal brez kolesa, ki mu ga je ukradla oborožena tolpa.

Prejšnji članekEkipa Tour de Tietema-Unibet razkrila pisano kolo, ki že pobira hvale
Naslednji članekRemco Evenepoel bo pred Dirko po Italiji več treniral in manj dirkal