O zmagovalcu Gira bo odločal jutrišnji kronometer

Dirka po Italiji je v zadnjih dneh postregla z neverjetnimi boji, ki se bodo bili povsem do konca. Po današnji etapi zmagi Tea Geoghegen Harta sta z Jaiem Hindleyjem na vrhu razpredelnice povsem poravnana. O zmagovalcu bo tako odločala jutrišnja vožnja na čas.

Jai Hindley in Teo Geoghagen Hart sta še enkrat več prikazala neverjetno predstavo. Kolesarja sta zadnji vzpon do Sestriera prevozila skupaj, se večkrat skušala otresti eden drugega, a bila vselej neuspešna. V cilj sta tako prišla skupaj, prvi je ciljno črto prečkal Britanec in tako zaostanek v skupnem seštevku povsem izničil.

Ob drugem od treh vzponov do Sestriera se je glavnina povsem razbila. Ineos je z Rohanom Dennisom in Geoghagen Hartom napadel, slediti je uspel Jai Hindley, medtem ko je nosilec rožnate majice Wilco Kelderman nekoliko zaostal.

Hindley in Geoghagen Hart sta nato zavohala kri, prednost Keldermana v skupnem seštevku sta povsem izničila in prešla v virtualno vodstvo. Oba sta si želela pridobiti prednost pred jutrišnjo vožnjo na čas, kar jima je do neke mere uspelo.

V skupnem seštevku imata minuto in pol prednosti pred tretjeuvrščenim Keldermanom, medtem ko si sama delita povsem isti čas. Po dvajsetih dneh dirkanja ju ne ločuje niti sekunda. Vse bo tako odločeno jutri. Kot zadnji bo štartal Jai Hindley, ki bo vozil v rožnati majici. Avstralcec je tako v rahli prednosti, saj bo med vožnjo obveščen o nastopu Geoghagen Harta.  

Zanimiv bo tudi boj za tretje mesto, za katerega se bodo potegovali kar trije kolesarji. Trenutno je na njem Kelderman, minuto dvajset na četrtem mestu zaostaja Pello Bilbao, peto uvrščeni pa je Joao Almeida. Portugalec je danes v zaključku napadel Keldermana in Bilbaa in si uspel privoziti slabe pol minute prednosti. Njegov zaostanek v skupnem seštevku za Keldermanom znaša minuto in štirideset sekund.

Vse je torej pripravljeno za izjemen spektakel. Kar dve veliki odločitvi se bosta razpletli šele v zadnji etapi in prav lahko se zgodi, da bomo videli najmanjšo razliko med zmagovalcem in drugo uvrščenim kolesarjem v zgodovini Grand Tourov.

Prejšnji članekKolesarji navdušeni nad COVID ukrepi na Dirki po Španiji
Naslednji članekWellens najmočnejši med ubežniki, Rogliču šprint glavnine