ZADNJE NOVICE

Primož Roglič ugnal Remca Evenepoela in storil velik korak proti končni zmagi

Pričakovano se je tudi 5. etapa Dirke po Kataloniji odločila z dvobojem Primoža Rogliča in Remca Evenepoela, ki ga je naposled dobil Slovenec. Ta ima sedaj v skupnem seštevku 10 sekund prednosti.

Van Aert ostal od mrtvih in obranil zmago na E3 Saxo, Pogačar na 3....

Wout van Aert se je še drugo leto zapored podpisal pod zmago na klasiki E3 Saxo, ki velja za malo Dirko po Flandriji. Belgijec je v šprintu ugnal Mathieuja van der Poela in Tadeja Pogačarja.

Ne boj, mesarsko klanje: Vzpon na Lo Port bo odločilen za končno zmago

Dolgo pričakovana etapa z zaključnim vzponom Lo Port je končno tu. Na njej se bo najverjetneje že odločalo o končnem zmagovalcu Dirke po Kataloniji, znova pa se pričakuje dvoboj med Primožem Rogličem in Remcom Evenepoelom.

Kaden Groves do prve zmage v novi ekipi, Roglič uspešno zadržal vodstvo

Kaden Groves je zmagovalec četrte etape Dirke po Kataloniji. Avstralec je do zmage prišel s potiskom kolesa preko ciljne črte in za nekaj centimetrov prehitel Bryana Coquarda. Primož Roglič je imel končno nekoliko lažji dan in je etapo varno končal na 15. mestu ter zadržal majico vodilnega.

Primož Roglič priznal, da v tretji etapi ni imel pravih nog

Primož Roglič je moral v zaključku tretje etape Dirke po Kataloniji priznati premoč Remcu Evenepoelu. Na terenu, kjer Slovenec običajno dominira, je tokrat ostal brez moči. Priznal je, da ni imel pravih nog za zaključni šprint.

Jasper Philipsen najbolje opravil s slabim vremenom, oba Slovenca odstopila

Na Brugge-De Panne smo v običajnem belgijskem vremenu videli zmago Jasperja Philipsena. Domači junak je bil najhitrejši v šprintu četverice, ki se je oblikovala v zadnjih kilometrih. Oba Slovenca na dirki sta s preizkušnjo končala predčasno.

Remco Evenepoel le strl Primoža Rogliča in se izenačil v skupnem seštevku

Po dveh neuspehih je Remco Evenepoel na tretji etapi Dirke po Kataloniji le premagal Primoža Rogliča. Dvojica je skupaj prišla na ciljno ravnino, kjer pa je bil Belgijec v šprintu tokrat močnejši. Kolesarja sta v skupnem seštevku sedaj poravnana, a v vodstvu ostaja Slovenec.

Luka Mezgec in Matevž Govekar na pomoč svojima šprinterskima kapetanoma

Čeprav se kolesarska javnost v večini ozira v Katalonijo, kjer se Primož Roglič in Remco Evenepoel borita za prestižno zmago, bomo danes lahko dirkanje spremljali tudi v Belgiji. Na klasiki Brugge-De Panne bosta nastopila tudi Luka Mezgec in Matevž Govekar.

Roglič prepočasen za Cicconeja, a ostaja vodilni

Italijanski kolesar Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) je zmagovalec druge etape Dirke po Kataloniji, kjer smo videli izjemno zanimivo dirkanje proti zahtevnemu vrhu Vallter Primož Roglič (Jumbo-Visma) je s pametno vožnjo ubranil majico vodilnega.

Prvi pravi gorski cilj v Kataloniji napoveduje nov boj Rogliča in Evenepoela

Pred dirko smo za ključni označili dve etapi – drugo in peto. V drugi bomo videli dolg zaključni vzpon, ki je uvrščen v najvišjo kategorijo. Na njem pričakujemo nov oster boj Primoža Rogliča in Remca Evenepoela.