ZADNJE NOVICE

Primož Roglič naj bi do 1. oktobra sprejel odločitev o prihodnosti

Prihodnost Primoža Rogliča v Jumbo-Vismi naj bi bila pod vse večjim vprašajem. Po poročanju nizozemskega portala Wielerflits naj bi bil Slovenec odprt za selitev drugam, odločitev pa bo sprejeta do 1. oktobra.

Tadej Pogačar želi sezono končati z zmago

Sezona se počasi izteka. Medtem ko so številni kolesarji z njo že zaključili, pa Tadeja Pogačarja čakajo še tri dirke. Prvi dve sta namenjeni pripravi na Dirko po Lombardiji, kjer želi še tretje leto zapored sezono skleniti z zmago.

Bi Apple lahko zamenjal Jumbo na mestu sponzorja nizozemske ekipe?

Jumbo-Visma po koncu sezone 2024 ostaja brez enega izmed dveh glavnih sponzorjev. Jumbo je napovedal, da ne bo obnovil sponzorstva in nizozemska ekipa že išče zamenjave. Morda jo je že našla v tehnološkem gigantu Applu.

Geraint Thomas: “Remco sovraži Jumbo in Jumbo sovraži Remca”

Glavna tema kolesarskega sveta v teh dneh je zagotovo potencialna združitev Jumbo-Visme in Soudal-Quick Stepa. O tej temi je na svojem podkastu spregovoril tudi Geraint Thomas, ki v združitvi ne vidi nobenega smisla.

Bomo Naira Quintana še videli na velikem odru?

Po nenavadni prekinitvi pogodbe z Arkeo-Samsic in zagotavljanju, da ima na mizi številne ponudbe, je Nairo Quintana za sezono 2023 ostal brez pogodbe. Celo leto je tako imel čas, da si najde novega delodajalca za leta 2024, a za zdaj očitno na mizi ni še nobene konkretne ponudbe.

Matej Mohorič na Hrvaško po ponovitev lanskega uspeha

Na Hrvaškem se začenja šestdnevna dirka CRO Race, kjer bo lansko zmago branil Matej Mohorič. Tudi letos sodi v vrh favoritov za uspeh, čeprav je na štartni listi kar nekaj močnih kolesarjev.

Chris Froome navdušil s parodijo viralnega posnetka

Chris Froome zadnja leta ni več konkurenčen na kolesu, se pa zato vse bolj pojavlja na družbenih omrežjih. Z zadnji objavo, v kateri se norčuje iz viralnega posnetka ene izmed vplivnic, je navdušil kolesarski svet.

Mauro Schmid “pokvaril” svoj Garmin, a v resnici preživljal čas v Las Vegasu

Patrick Lefevere je zopet sedel za tipkovnico in spisal novo kolumno za Het Nieuwsblad. Tokrat je delil svoj pogled na prestope kolesarjev in kaj to pomeni za ekipo. S svetom pa je tudi delil zgodbo o odhajajočem Mauru Schmidu.

Je združitev Jumbo-Visme in Soudal-Quick Stepa res le vprašanje časa?

Kot strela z jasnega je udarila novica, da naj bi v kratkem postala uradna združitev nizozemske ekipe Jumbo-Visma in belgijske zasedbe Soudal-Quick Step. Slednjo se je pred časom povezovalo z združitvijo z Inoes Grenadiers, ki očitno ni več aktualna.

Christophe Laporte do naslova evropskega prvaka, na stopničkah le člani Jumbo-Visme

Vrhunec evropskega prvenstva je predstavljala moška cestna preizkušnja, kjer je bil najmočnejši Christophe Laporte. Francoz je za seboj pustil Wouta van Aerta in Olava Kooija.