Novi zapleti v drami Van der Poela, v javnost prišel posnetek iz hotela

Mathieu van der Poel ima za seboj težek teden. Še vedno namreč prah dviga njegov “spopad” z mladoletnicama v hotelu, zaradi katerega je prejel denarno kazen in kateri mu je onemogočil boj za naslov svetovnega prvaka. V javnost so sedaj prišli celo posnetki s hotelskih hodnikov.

Kolesarski svet podrobno spremlja zgodbo, ki se odvija okoli Mathieuja van der Poela. Potem, ko je svet pretresla novica, da je bil na predvečer cestne dirke svetovnega prvenstva aretiran in je posledično po 30 kilometrih dirke odstopil, se drama še nadaljuje.

V ponedeljek je bil primer Van der Poela obravnavan na sodišču, kjer je Nizozemec priznal krivdo. Izrečena mu je bila denarna kazen v višini 1000 €, prav tako pa mu je bil izrečen triletni vstop v državo.

Nizozemec je po sodni obravnavi, na katero se bo z odvetniki pritožil, zapustil Avstralijo, a zgodba se še ni končala. Na spletu se je pojavil kratek posnetek s hotelskega hodnika, v katerem se vidi bežeči najstnici, tik pred koncem pa za nekaj stotink lahko vidimo tudi podobo Van der Poela v spodnjicah, ki se je podal v lov za mladenkama.  

Posnetek potrjuje dogajanje v hotelu, kot je bilo predstavljeno v medijih. Nizozemski časnik AD pa poroča, da so v redakcijo prejeli še dodaten videoposnetek, v katerem se jasno sliši pogovor med Van der Poelom in mamo najstnic. Ta naj bi potekal tako:

Van der Poel: “Nikogar se nisem dotaknil.”
Mama: “Utihni, vse je na kameri.”
VDP: “Pokaži mi, sploh ni problem.”
M: “Ni ti dovoljeno iti v mojo sobo”
VDP: “Ni vam dovoljeno trkati na moja vrata tri jeb**e ure.”
M: “Grozil si nam.”
VDP: “Potem pokličite policijo in jim to povejte.”
M: “Sem jo že. So že na poti”
VDP: “Velja, ste prepričani?”

Dekleti, ki sta bili vpleteni v incident, sta spregovorili z nizozemskimi mediji. Starejša izmed sester je v pogovoru za AD povedala, da je njena mlajša sestra trkala po vratih in nato bežala. Pojasnila je še, da njuna starša ne obsojata dejanj hčere, pač pa obsojata početje Van der Poela, ki jo je po njunem odnesel s prelahko kaznijo.

Prvič po incidentu se je oglasil tudi Van der Poel, ki je priznal svojo napako in se zaveda, da bi moral odreagirati drugače. Vseeno pa se mu zdi, da je zgodba postala prenapihnjena in da krožijo dejstva, ki ne trdijo.

“Seveda mi je žal, storil sem napako. To iskreno priznam. Tega ne bi smel narediti. Moral bi ravnati drugače. Na žalost se je zgodilo in sedaj skušam na to pozabiti in se osredotočiti na prihodnost.”

“Tisti, ki me poznajo vedo, da ne bi nikoli poškodoval sočloveka. Veliko zgodb kroži o odrivanju, a to nikakor ne drži in se ni zgodilo.”

Moral bi obvestiti nekoga, recepcija ali nekoga drugega. Bilo je pozno in želel sem spati. Mislil sem, da bom lahko situacijo uredil sam, a sem se motil. Žal tega ne morem več popraviti,” je še dodal Nizozemec.

Prejšnji članekPrimož Roglič že končal sezono
Naslednji članekBoj za obstanek med elito: Israel-Premier Tech z zapisano usodo, BikeExchange-Jayco rešil glavo