Nova smrt v kolesarskih vrstah, poškodbam podlegel 17-letni kolesar

Ekipa Bore-hansgrohe je sporočila, da je danes umrl 17-letni član njihove mladinske ekipe Jan Riedmann. Mladenič je v Sugenheimu v Bavariji treniral skupaj z ekipo. Na včerajšnjem treningu je trčil z avtomobilom in kljub hitri pomoči, je danes podlegel poškodbam.

Po poročanju ekipnih virov je Riedmanna na cesti izsilil 58-letni voznik avtomobila, v katerega je 17-letnik nato priletel z veliko hitrostjo. Mladeniča je vrglo s kolesa, nato pa je z glavo močno udaril v tla. Član razvojne ekipe Bore-hansgrohe je bil s helikopterjem prepeljan v bližnjo bolnišnico. Poškodbe so bile žal prehude, da bi mladenič preživel.

Ralph Denk, predsednik ekipe, je že napovedal, da bodo kolesarji Bore-hansgrohe na dirki Milano-San Remo nosili črne žalne trakove.

»Močno obžalujemo izgubo Jana in izrekamo iskreno sožalje celotni njegovi družini,« je povedal Denk. »V čast Janu, bodo kolesarji obeh ekip Auto Eder Bayerna (razvojna ekipa Bore-hansgrohe, op. p.) in Bore-Hansgrohe na naslednji dirki nosili črne žalne trakove z napisom: »Dragi Jan, hvala za skupni čas. Za vedno boš z nami.«

Žal gre že za drugo kolesarsko nesrečo med profesionalnimi kolesarji v relativno kratkem času. Pred manj kot mesecem dni je na belgijski dirki umrl 20-letni domači kolesar. Ta je med dirko doživel zastoj srca.

Prejšnji članekPolanc v deževnem Vareseju do šestega mesta
Naslednji članekPrestopni vrtiljak se začenja vrteti