Nov dan, nova zmaga Pogačarja, ki slavi pomemben jubilej

Tadej Pogačar je še četrtič v tednu dni zmagoslavno dvignil roki. Najboljši je bil tudi na četrti etapi Dirke po Andaluziji, ki je bila hkrati že njegova 50. zmaga v karieri. Slovenec je le še korak oddaljen od skupne zmage.

Tekmeci so obupani, gledalci pa navdušeni. Tadej Pogačar (UAE Emirates) dan za dnem prikazuje lekcije iz kolesarskega učbenika in zmelje vsakogar, ki se mu drzne postaviti po robu.

V četrti etapi Dirke po Andaluziji smo videli taktično napadanje Bahrain Victoriousa, ki je z vsemi močmi pritiskalo na Slovenca in skušalo v ugoden položaj spraviti Mikela Lando in Santaga Buitraga (Bahrain Victorious).

Uspešno so osamili Pogačarja, a kaj ko je Slovenec premočen in je odgovoril z napadom, ki je tehtnico znova prevesil v njegovo korist. Znova se je na zadnjem vzponu odpeljal skupini, slediti pa mu je uspel zgolj Enric Mas (Movistar).

Na spustu v dolino je Matej Mohorič (Bahrain Victorious) poskrbel, da je bila nastala vrzel do vodilnega dvojca izničena. Svoja kapetana je pripeljal v ospredje, a na zadnjem 700-metrskem klančku do ciljne črte sta zopet izgubila stik s čelom dirke.

Ko se je cesta še zadnjič postavila pokonci, je Enric Mas poskusil s pospeševanjem, a Pogačar mu ni dovolil niti metra prednosti. Brez večjih težav je sledil tempu Španca, tik pred ciljem pa napadel še sam.

Kot smo že vajeni, pospeševanjem Pogačarja tekmeci težko sledijo. Mas se je sicer trudil, a razlika je bila iz metra v meter večja in že pred ciljem je vedel, da je premagal. Pogačar se je ozrl preko rame, uvidel, da se pelje novi zmagi na proti in zmagoslavno dvignil roki.

Neverjeten začetek sezone Pogačarja se tako še nadaljuje. V petih tekmovalnih dneh je zbral kar štiri zmage, v nedeljo pa bo skoraj zagotovo osvojil še skupno zmago. Čeprav zadnja etapa v zaključku ponuja precej ravnine, pa je tik pred ciljem znova na sporedu kratek klanec, kjer bi Pogačar lahko osvojil še eno zmago.

Prejšnji članekPrimož Roglič osredotočen na Giro, a Dirke po Franciji še ni povsem prečrtal
Naslednji članekPrimož Roglič navdušen nad Janom Tratnikom: “Lepo je, da lahko spregovoriš po slovensko”