Nizozemec Olav Kooij zmagovalec VN Kranja

Olav Kooij, član razvojne ekipe Jumbo-Visma, ki se je v preteklih tednih mudila na Rogli, je zmagovalec 52. izvedbe VN Kranja. Drugo mesto je zasedel Italijan Filippo Fortin (Felbermayr), tretji pa je bil Poljak Pawel Franczak (Voster ATS).

Najstarejša kolesarska dirka pod okriljem UCI-ja na slovenskih tleh je še enkrat več ponudila z zanimivim dogajanjem. V Slovenijo, kot eno redkih držav s kolesarskimi dirkami, je prišlo lepo število domačih in tujih kolesarjev.

Za udeležbo na dirki je veljalo izjemno zanimanje, zato so se organizatorji KK Sava odločili, da zmanjšajo dovoljeno število kolesarjev posamezne ekipe in s tem na dirki omogočijo nastop čim večjemu številu ekip. Med njimi so bili tudi trije razvojni “oddelki” ekip World Toura. Prišle so ekipe Jumbo-Visme, NTT-ja in Israel Start-Up Nationa.

Slovenci s svetovne serije v večini na pripravah

Če smo se na državnem prvenstvu navadili, da na cesti vidimo številne slovenske kolesarje iz svetovne serije, pa smo danes na štartu lahko pozdravili le Domna Novaka. Večina kolesarjev svetovne serije se namreč z ekipami pripravlja na prihajajoče dirke World Toura.

Smo pa na štartu vseeno videli veliko slovenskih kolesarjev, med njimi tudi lanskega zmagovalca Marka Kumpa. Dolenjska puščica se je morala letos zadovoljiti s četrtim mestom. Na dirki je nastopal tudi Žiga Jerman, še eden izmed nadobudnih kolesarjev s sončne strani Alp, ki je namesto v dresu podmladka Groupame-FDJ, kolesaril v dresu slovenske reprezentance.

Prejšnji članekGarmin žrtev hekerskega napada
Naslednji članekWilco Kelderman združuje moči s Petrom Saganom