Niki Terpstra zapustil bolnišnico

Nesrečni Nizozemec je hudo padel že na lanski Dirki po Flandriji. vir: Twitter

Niki Terpstra je zapustil bolnišnico, v katero je bil, zaradi padca na treningu sprejet pretekli teden. Stanje Nizozemca je boljše od pričakovanj, a člana Total Direct Energie vseeno čaka dolgo okrevanje.

Potem ko so Terpstri pred dnevi na treningu pred kolo priletele gosi in povzročile Nizozemčev padec, so prve informacije o poškodbi nakazovale, da je za 36-letnika že konec sezone. Sedaj pa je njegova žena Ramona nizozemskemu časniku De Telegraaf povedala, da Terpstra okreva nad pričakovanji in da je že zapustil bolnišnico.

Niki Terpstra je bil po padcu sprejet na intenzivno nego. Imel je sesedena pljuča, zlomljena rebra in ključnico ter pretres možganov. Skupek vseh poškodb naj bi se zdravil tri mesece, kar pomeni, da bi Nizozemca letos še lahko videli dirkati.

Nesrečni Nizozemec je hudo padel že na lanski Dirki po Flandriji. vir: Twitter

Čeprav je še prezgodaj za resne napovedi o vrnitvi v karavano, pa naj bi Niki Terpstra še vedno računal na nastop na dveh klasikah. Konec oktobra si želi dirkati na dirki Pariz-Roubaix in Dirki po Flandriji. Prav na slednji je Terpstra lani staknil hud pretres možganov, zaradi katerega je bil primoran izpustiti Pariz-Roubaix.

Na obe tlakovani klasiki ima Terpstra lepe spomine. Na vsaki izmed njiju je nastopil že enajstkrat ter se po enkrat v cilju veselil zmage. Na Pariz-Roubaixu je bil najboljši leta 2014, na Dirki po Flandriji pa štiri leta kasneje.  

Terpstri se po letošnji sezoni izteče dvoletna pogodba s Total Direct Energiem. Prihodnosti v ekipi še nima zagotovljene, zelo možen naj bi bil tudi prestop drugam. V letošnji, že tako kaotični sezoni, se bo torej moral Terpstra še dodatno dokazovati, kar bo še toliko težje po hudi poškodbi, ki jo je utrpel.

Prejšnji članekFroome zatrdil, da na Tour odhaja z Ineosom
Naslednji članekEveresting na Nizozemskem? Zakaj pa ne!