Nibali na Giro, Porte in Mollema na Tour

Pri Trek-Segafredu so danes uradno potrdili, da se bo Vincenzo Nibali letos podal na Giro d’Italia, med tem ko bosta v Franciji ekipno čast branila Richie Porte in Bauke Mollema.

Nibali se je odločil za povsem italijanski koledar

Italijanski zvezdnik pred tedni še ni bil povsem prepričan, da bo nastopil na Giru. Ob začetku sezone je namreč načrtoval nastop na italijanskem grand touru in spomeniku Liege-Bastogne-Liege, ki pa se, po prenovi koledarja dirk, datumsko prekrivata. Nibali se je tako odločil, da bo do konca sezone dirkal le na domačih tleh.

Na Siciliji rojen kolesar bo nadaljevanje sezone začel z dirko Strade Bianche, štiri dni kasneje pa zmago naskakoval na klasiki Milano- Sanremo. Pred vrhuncem sezone, naskokom na tretjo rožnato majico, bo moč nog preizkusil še na etapni dirki Tirreno-Adriatico, kjer je lani slavil naš as Primož Roglič.

Nibali ima na svojem računu že dve zmagi z Gira. Najboljši je bil v letih 2013 in 2016. vir: twitter

»Osredotočil se bom na povsem italijanski koledar, z Girom v središču svojih načrtov. To me veseli in dela ponosnega,« je v uradni izjavi povedal Nibali. Na največji domači dirki bo lahko računal na pomoč lanskega najboljšega hribolazca z Gira Giulia Cicconeja.

Nibali razmišlja tudi o nastopu na svetovnem prvenstvu, ki naj bi bil septembra izpeljan v Švici. A v zadnjem času postajajo vse glasnejše govorice o morebitnem premiku prizorišča na Arabski polotok. Zaradi primernejše temperature naj bi se karavana za mavrično majico borila v Katarju. Če do premika resnično pride, bo tam veliko manj hribolazcev, kot bi jih bilo v Švici, saj trasa po katarski puščavi veliko bolj ustreza šprinterjem.

»Na Touru bomo zakorakali na neznan teren«

Richie Porte po dolgi izolaciji v Monaku lahko ponovno trenira zunaj. Avstralec je izkušnjo karantene opisal kot ‘mučenje’ in se veseli, da zopet lahko premaguje vzpone v okolici Monaka.

»Že en teden lahko treniram na cesti in seveda v meni gori ogenj želje, ki ga prižiga Tour de France. A ko izpustiš devet tednov kolesarjenja na cesti, je to zagotovo šok za celotno telo,« je dejal Porte.

»Zagotovo bomo s septembrskim Tourom stopili na neznan teren. Ne vem, koliko drugače bo, a sam pričakujem, da ne bo tako vroče kot ponavadi, a vreme v gorah zna biti bolj muhasto.«

Avstralec bo imel na francoskih cestah ob sebi Baukeja Mollemo. Kolesarja naj bi si delila vlogo kapetana, a če gre sklepati po preteklih sezonah, bo prvi mož ekipe vseeno Porte.

Mollema bo poleg Toura nastopil tudi na Vuelti. Nizozemec naj bi v Španiji lovil etapne zmage.

»Moji cilji za sezono ostajajo nespremenjeni. Veselim se ponovnega dirkanja po premoru. Do sedaj je bilo najpomembnejše ohranjati telesno pripravljenost, sedaj, z novim koledarjem, pa lahko ponovno začnemo priprave na dirke

Prejšnji članekMerckx: ‘Froome bo imel brez Ineosa velike težave’
Naslednji članekNajbolje plačani kolesarji