Nevaren šprint Bouhannija ima posledico, Stewart je utrpel zlom roke

Dolgo časa je kazalo, da je nevaren šprint Nacerja Bouhannija minil brez posledic, a danes so iz tabora Groupame-FDJ sporočili, da ima Jake Stewart zlomljeno roko. Zaradi poškodbe, ki jo je utrpel po tem, ko je bil potisnjen ob ograjo, ga ne bo na štartu Dirke po Flandriji.

Britanski šprinter v vrstah francoskega moštva Jake Stewart (Groupama-FDJ) je ostal brez drugega nastopa na Dirki po Flandriji. Rentgenska slika je namreč razkrila, da ima 21-letnik zlomljeno kost v dlani, ki ga bo za nekaj tednov oddaljila z dirk.

Stewart je poškodbo staknil v zaključnih metrih dirke Cholet-Pays de la Liore, ko ga je Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic) potisnil ob ogrado, po kateri je nato nekaj metrov močno drsal z levim delom telesa. 

»Mislili in upali smo, da je poškodba le površinska, a zjutraj je rentgen razkril, da je po nedeljski dirki Cholet-Pays de la Loire prišlo do zloma druge dlančnice,« je zapisal na svojem Twitter profilu zapisal Stewart.

Britanec je razočaran, da bo zamudil svoj drugi nastop na Dirki po Flandriji, ki je predstavljala njegov glavni cilj v spomladanskem delu sezone. Nastopil je namreč tudi na “generalki” pred drugim spominom sezone – dirki E3 Saxo Bank – kjer je končal na 38. mestu.

»Razočaran sem, da bom izpustil Dirko po Flandriji, a sedaj se bom povsem posvetil okrevanju in povratku na kolo,« je še dodal 21-letni talentirani šprinter.

Mladi Stewart je v letošnji sezoni nabral že lepo število dirkaških dni. Poleg sedmih enodnevnih dirk je nastopil tudi na etapni dirki Etoile de Besseges, kjer mu je pripadla majica najboljšega mladega kolesarja. Najbolj odmeven rezultat pa je dosegel na belgijski klasiki Omloop Het Nieuwsblad, kjer je zaostal le za Davidejem Ballerinijem (Deceuninck-Quick Step).

Prejšnji članekNacer Bouhanni se je opravičil za »nenamerno napako« v šprintu
Naslednji članekMezgec dočakal vlogo kapetana, tri predstavnice tudi med dekleti