Netflix izdal Movistarjevo dokumentarno serijo

Netflix je kolesarskim navdušencem priskočil na pomoč v času karantene in na svojo platformo dodal dokumentarno serijo, ki v svoj fokus vzame lansko sezono špansko ekipe Movistar. V njej so se za položaj vodje borili kar štirje kolesarji – Alejandro Valverde, Mikel Landa, Nairo Quintana in Richard Carapaz –, trije med njimi pa so ekipo po sezoni, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, zapustili.

Serija z naslovom »The Least Expected Day: Inside the Movistar Team 2019« se v šestih delih osredotoči na presenetljivo uspešne nastope ekipe, predvsem Richarda Carapaza na Giro d’Italii, veliko slabšo predstavitev na Tour de Francu, kjer je ekipa prikazala že komično neusklajenost med sotekmovalci, ki je vrhunec dosegla na Vuelti z jezno reakcijo Marca Solerja na ekipni ukaz.

»Ekipa Movistarja svoj pogled usmerja k zmagam, a se hkrati spopada z različnimi izzivi, kontroverznostmi in notranjimi konflikti.« se glasi opis serije s strani Netflixa.

Napovednik dokumentarne serije.

Lanska sezona je bila za Movistar relativno uspešna, osvojili so Giro in zasedli drugo mesto na Vuelti, a hkrati postali sinonim za neorganizirano ekipo. Taktika večih kapetanov na dirki je pri nekaterih ekipah delovala, a španska ekipa je to izpeljala tako slabo in nejasno, da so s svojimi dejanji postali tarča posmeha v svetu kolesarstva.

Serija je posneta v španskem jeziku, a so na voljo angleški podnapisi. Vseh šest delov prve sezone je bilo izdanih danes (petek), zaenkrat pa še ni jasno, ali bo sledila tudi druga sezona.

Prejšnji članekTour za zaprtimi vrati?
Naslednji članekČlana UAE Emirates prebolela koronavirus