Nesreča gondole v italijanskih gorah vpliva tudi na Giro

Tragična nesreča ob padcu gondole, ki se je zgodila v nedeljo in je 14 osebam končala življenje, ima vpliv tudi na Dirko po Italiji. Kolesarji bi se namreč morali povzpeti na hrib, kjer se je zgodila nesreča, a ga bodo po spremembi trase povsem izpustili.

Že pred ponedeljkovo etapo se je karavana z minuto molka poklonila žrtvam tragične nesreče, sedaj pa so organizatorji sporočili, da se bo rožnata dirka povsem izognila kraju dogodka, kamor bi sicer morala zapeljati v 19. etapi.

V petek bi se morali kolesarji spopasti na zahtevni etapi, ki bi jih najprej vodila preko znamenitega prelaza Mottarone, nato pa bi zagrizli še v klanec Colma in etapo končali na Alpe di Meri.

A prav na pobočju Mottarone se je zgodila nesreča gondole, zato so organizatorji zarisali novo traso. V celoti bo obšla klanec, ki bi sicer spadal v prvo kategorijo in bo prešla nadomestni vzpon četrte kategorije. Nadaljevanje trase bo nato ostalo isto, z obema zaključnima vzponoma.

Profil spremenjene 19. etape. (vir: twitter)

»Po tragičnem dogodku preteklo nedeljo, ki je vključeval žičnico na Mottarone, smo se v dogovoru z ministrstvom za infrastrukturo in transport, dogovorili, da prilagodimo traso 19. etape rožnate dirke,« so v uradni izjavi zapisali pri RCS Sportu.

Trasa bo na račun spremembe 10 kilometrov krajša, največja sprememba pa bo na področju premaganih višinskih metrov. Razlika med nadmorskima višinama vzponov je namreč 600 metrov.

Prejšnji članekNavijača Egana Bernala “spodbujala” kar z motorno žago
Naslednji članekBernal prvič pokazal znake slabosti, Martin dopolnil trojček etapnih zmag na Grand Tourih