Nekdanji tekmovalni turni smučar okrepil Boro-hansgrohe

Zimski športi in kolesarstvo več kot očitno sodijo skupaj. Pred leti je uspešen preskok iz smučarskih skokov na kolo napravil Primož Roglič, sedaj pa bo podobno skušal storiti tudi Anton Palzer.

Osemindvajsetletni Anton Palzer se je s 1. aprilom pridružil Bori-hansgrohe. Nemec je do sedaj tekmoval v turnem smučanju in bil v mladinskih selekcijah zelo dober, preskok med člane pa se mu ni povsem posrečil.

Svoje talente bo sedaj odnesel drugam. Ralph Denk, direktor Bore-hansgrohe, je Palzerju ponudil priložnost za vstop v svet kolesarstva in ta jo je sprejel odprtih rok. Pogodbo z Boro-hansgrohe je sicer podpisal že decembra, a se preko zime še posvetil turnemu smučanju. Z aprilom pa je dokončno postal član kolesarskega moštva.

Svojo prvo dirko bo Palzer opravil 19. aprila, ko se bo v Italiji meril na Dirki po Alpah. Štartna lista je za zdaj še zelo skopa, a redka imena, ki so že potrdila nastop, nakazujejo, da Palzerja čaka ognjeni krst. Na štartni listi so trenutno kolesarji, kot so Egan Bernal (Ineos Grenadiers), Mikel Landa (Bahrain-Victorious), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Vincenzo Nibali (Trek-segafredo), Simon Yates (BikeExchange), Chris Froome (Israel Start-Up Nation) in Nairo Quintana (Arkea-Samsic).

Kakšna bo vloga Palzerja v moštvu za zdaj še ni jasno. Glede na telesne danosti se bo zagotovo najbolje znašel v gorah. Visok je namreč 178 centimetrov, težak pa 62 kilogramov. Jasno je torej, da v šprintih ne more biti konkurenčen, tudi klasike bi znale biti prezahtevno delo zanj. Največ ga bomo torej videli v gorah, kjer bo (vsaj na začetku) nudil pomoč glavnim zvezdnikom ekipe.

Palzer je z moštvom podpisal dvoletno pogodbo, ki se mu izteče po koncu sezone 2022. Do konca prihodnjega leta ima torej čas, da se navadi na življenje profesionalnega kolesarja in dokaže, da zaupanje vanj ni bilo zaman. Le dobri nastopi mu bodo prinesli podaljšanje pogodbe, saj se ne more ponašati z zgodovino uspehov, kot to lahko naredijo kolesarji, ki so v karavani že mnogo let.  

Prejšnji članekNaesen naveličan kritik: »Vsi so tako navdušeni nad Van Aertom in Van der Poelom, da karkoli narediš, si kritiziran«
Naslednji članekMarianne Vos pred glavnim ciljem sezone občuti nekaj nervoze