Nekdanji profesionalni kolesar obtožen nasilja in groženj

Skoraj leto dni po incidentu, ko je Pieter Weening grozil in napadel nekdanjo ženo in njenega brata, bo Nizozemec stopil pred sodišče.

Nekdanji kolesar Pieter Weening je leta 2020 sklenil profesionalno kariero, obdobja po njej pa ni začel najbolje. Pretekli božič je, po poročanju nizozemskih medijev, napadel svojo sedaj že nekdanjo ženo in njenega brata. Prepir je šel tako daleč, da je Weening celo potegnil nož, a na srečo z njim ni nikogar poškodoval.

Nizozemec, ki je trenutno športni direktor pri ekipi BikeExchange, je danes stopil pred sodišče in se zagovarjal. Razsodba za zdaj še ni znana, saj je zgodba precej zapletena. Weening je namreč prav tako vložil tožbo proti bratu nekdanje žene, ki naj v prepiru ne bi bil poškodovan, čeprav sam trdi, da je bil.

“Prosil bom za oprostilno sodbo,” je povedal odvetnik Weeninga. “Moja stranka je sama utrpela trajne poškodbe, saj si je zlomila čeljust na levi in desni strani obraza. Gre za resen primer.”

“Na družinskem srečanju je bilo vsekakor napeto. Moja stranka je prosila prisotne, naj odidejo. Vendar je so se v njegovi hiši soočili z njim, celo z brco so odprli vrata in začel se je braniti. Želel jih je le odvrniti.”

Nekdanji kolesar po koncu kariere preživlja temne trenutke. Kot rečeno je leta 2020 sklenil 17 let dolgo profesionalno kariero, v kateri se je podpisal pod 14 zmag. Najodmevnejše so zagotovo etapne zmage z Dirke po Italiji in Dirke po Franciji, leta 2013 pa se je podpisal tudi pod skupno zmago na Dirki po Poljski.

Prejšnji članekWout van Aert s klubskimi kolegi že na ogledu trase spomladanskih klasik
Naslednji članekSvetovna prvaka do prvih zmag v novi sezoni ciklokrosa