Nekdanja olimpijska zmagovalka: »Če prehitim moške, kmalu slišim zvok menjalnika«

3rd August 2012 - London 2012 Olympic Games - Cycling - Women's Keirin Final - Victoria Pendleton (GBR) smiles following her victory - Photo: Simon Stacpoole / Offside.

Victoria Pendleton, nekdanja dirkališčna kolesarka, je z javnostjo delila zanimivo izkušnjo, ki jo doživlja vedno, kadar se usede na kolo. Moški kolesarji namreč ne dopustijo, da bi bila ženska hitrejša od njih.

Dvakratna olimpijska prvakinja je pred dnevi na svojem Instagram profilu objavila zapis, v katerem razkriva izkušnjo ženske kolesarke. V zabavni objavi, kateri je dodala svoj portret, je zapisala, da v zadnjih letih v javnosti ni več tolikokrat prepoznana, še posebej ne na kolesu, s katerim redno prehiteva moške kolesarje. Ti tega ne prenesejo preveč dobro.

»V zadnjih letih sem se zelo spremenila, in če sem odkrita, me prepoznajo le redko. Menim, da se dobro zlijem z okolico… kar ni nujno slabo. To mi dovoljuje, da sem kot kameleon, kar mi odgovarja,« je zapisala Britanka.

Pendletonova si je privozila dve zlati olimpijski medalji. vir: Twitter

»Če sem na cestnem kolesu in prehitim moškega, potem kmalu slišim zvok menjalnika, ko skušajo nadoknaditi zaostanek. Včasih prestavljanje pospremijo še besede »ali sanjam?«… Kot da potrebujejo izgovor! Navadno sledi močno pritiskanje pedal in vožnja pred mene

Pendletonova pravi, da je takšno obnašanje moških kolegov ne moti, ter da vse skupaj jemlje s kančkom humorja. »Vedno sem bila podcenjevana zaradi izgleda… nekega dne želim izgledati zastrašujoče,« je še dodala 39-letnica.

Britanka je v svoji karieri prišla do dveh zlatih olimpijskih medalj. Prvič je na najvišjo stopničko stopila leta 2008 v Pekingu, ko je postala prvakinja v šprintu, štiri leta kasneje v Londonu pa slavila še v disciplini Keirin.

Prejšnji članekSpomin na Rogličev Giro
Naslednji članekSunwebu uspel veliki met