Nekdanja kolesarka Tara Gins zaradi »neprimernih fotografij« ostala brez dela športne direktorice

Tara Gins v svoji kratkotrajni karieri kolesarke ni dosegla veliko odmevnih rezultatov. Veliko bolj pa je nase opozorila v direktorski vlogi. To bi morala letos zavzeti tudi v eni izmed moških ekip, a jo je zaradi »neprimernih fotografij«, ki jih je posnela v preteklosti, naposled izgubila.

Tara Gins je imela status profesionalne kolesarke le tri leta, po koncu sezone 2018 pa se je podala v direktorske vode. Postala je direktorica ženskega moštva S-Bikes Agu, prav tako pa si je priborila mesto direktorice ženske izvedbe dirke Driedaagse Brugge – De Panne.

Tara Gins je športno pot končala po vsega treh sezonah. (vir: twitter)

Zaradi izjemnega dela v preteklih letih se ji je v novi sezoni ponudila velika priložnost. Neimenovano moško moštvo ji je ponudilo mesto športne direktorice, ki ga je Ginsova z veseljem sprejela. Nato pa so se začele težave.

Ginsova je imela z moštvom sklenjen ustni dogovor, a je bil ta nato preklican. Razlog zanj pa je za mnoge kolesarske navdušence povsem bizaren. Ginsova je namreč pred leti sodelovala pri fotografiranju, kjer je pozirala v zgornjem delu kolesarskega dresa in spodnjih hlačkah.

»Imela sem ustni dogovor z ekipo. Zares sem se veselila dela. To rada počnem. Želela sem biti v spremljevalnem vozilu in se učiti,« je Ginsova oboževalcem razkrila na Instagram profilu.

»Sedaj ima nekdo očitno težave z mojimi fotografijami. Ne moti me, da je bil dogovor prekinjen. Tako je bolje. Ne želim delati z ljudmi, ki ne vidijo mojih sposobnosti in le hodijo s čredo. V kolesarstvu je še vedno preveč omejenega razmišljanja. Škoda,« je še dodala.

Tara Gins fotografiranja ne obžaluje, saj je po razkritju novice o prekinitvi pogodbe na družbena omrežja ponovno naložila omenjeno fotografijo. Tudi sicer ji poziranje pred kamero ni tuje, pogosto na fotografijah pokaže nekaj kože, kar pa je očitno zmotilo potencialnega delodajalca.

Sporni fotografiji, ki sta Ginsovi odnesli novo službo:

Belgijka je nato nadaljevala z izpovedjo in delila prigode, ki jih je doživljala v času kolesarske kariere. Razkrila je, da je bila pogosto tarča moških pogledov, nekateri člani moštva pa so šli v svojih dejanjih celo predaleč.

»V letih, ko sem dirkala, sem doživela veliko neprijetnih trenutkov s strani vodij moštva in drugega osebja. Dobesedno sem bila napadena. Mehanik je po enem izmed treningov prišel k meni pod prho. Člani osebja so me poljubljali proti moji volji. Te ljudi sem morala potisniti stran. Tudi s strani športnih direktorjev sem dobivala neprimerne komentarje, v smislu, da sem videti ‘potrebna’.«

»Borila sem se proti veliko stvarem in jih skušala reševati na svoj način. Zato sem še toliko bolj razočarana, da sem prikrajšana priložnosti s strani – se opravičujem za izraz – bedakov z dvojnimi merili. Prenehala sem dirkati in si želela nadaljevati svojo pot. Na žalost si na tem svetu kot moški lahko privoščiš nekoliko več,« je še dodala.

»Vroče« fotografije so v preteklosti objavljali tudi številni moški kolesarji. Verjetno najbolj znana je gola fotografija Maria Cipollinija, ki sta jo nekaj let kasneje poustvarila še Chris Froome in Alejandro Valverde. Verjetno ni potrebno poudarjati, da nobeden izmed kolesarjev zaradi fotografij ni bil deležen drugačne obravnave.

Mario Cipollini je ob promociji kolesa poziral povsem gol. (vir: twitter)
Prejšnji članekTom Dumoulin za nedoločen čas prekinja kariero
Naslednji članekWout van Aert in Marcel Kittel izrazila podporo Tomu Dumoulinu