Namesto na priprave, se Roglič odpravlja v samoizolacijo

Primož Roglič bo začetek sezone nekoliko zamaknil. V teh dneh bi se namreč moral priključiti ekipi na pripravah v Španiji, a je zaradi stika z okuženo osebo odšel v samoizolacijo.

Rogliču je zadnje testiranje pokazalo negativen izvid. Tudi pri Jumbo-Vismi so potrdili, da Roglič ni pozitiven na Covid-19, pač pa je bil le v stiku z osebo, pri kateri so odkrili okužbo. Posledično je moral Kisovčan v samoizolacijo, ki jo bo opravil v svojem monaškem domovanju.

Slovenski as bi se moral v teh dneh pridružiti ekipi, ki se trenutno mudi na pripravah v Španiji. Tam se je zbrala večina moštva, Roglič pa je svoj prihod napovedal z nekaj dnevnim zamikom. Nizozemsko moštvo bo v Alicanteju ostalo do 29. januarja, zato ne vedo, ali se jim bo Roglič sploh uspel pridružiti vsaj za nekaj dni.

Jumbo-Visma bo danes dokončno razkrila načrte za sezono. Del njih so že predstavili, saj so pred dnevi javnosti razkrili osmerico kolesarjev, ki se bo podala na Dirko po Franciji. V njej je pričakovano tudi slovenski as, ki bo prvi mož ekipe.

Glede na govorice bo Roglič sezono začel na dirki Pariz-Nica, ki bo na sporedu v začetku marca. Poleg Dirke po Franciji ima v koledarju trenutno le še nastop na generalki Toura – Kriteriju Dauphine. A pričakovati gre, da bomo 31-letnika lahko spremljali tudi na nekaterih spomladanskih klasikah. Najverjetneje bo branil zmago na Liege-Bastogne-Liege.

Prejšnji članekURADNO: Van Aert podaljšal sodelovanje z Jumbo-Vismo
Naslednji članekAlejandro Valverde napovedal upokojitev po koncu letošnje sezone