Najbolj znameniti kolesarski kavč bomo videli tudi v tem tednu

Ko so po zaključku Milano-San Remo prvi trije kolesarji sedli na mnogo premajhno zofo, so kolesarska družbena omrežja eksplodirala. Črn usnjen dvosed je v trenutku postal eden najbolj znamenitih delov zaodrja in na veselje gledalcev, se je vrnil tudi na nedeljski dirki Gent-Wevelgem.

Mnogi so začudeno pogledali, ko se je po klasiki Gent-Wevelgem Wout van Aert lahko še drugič v tednu dni usedel na mnogo premajhen kavč za tri osebe. Mar gre za šalo? Se niso nič naučili iz vseh šal na družbenih omrežjih?

Ne, ne gre za šalo. Razlaga je precej preprosta. Flanders Classic, ki stoji za Gent-Wevelgemom, si prikolico, na kateri je postavljen oder za zmagovalce in celotno zaodrje, izposoja od nizozemskega podjetja Movico. A nikakor niso edini, ki se zanašajo na nizozemske partnerje.

“Ne izposojajo je le nam, pač pa tudi RCS Sportu, organizatorju Milano-San Rema ter organizatorju Dirke po Franciji podjetju ASO. Tako kot vsi, sem tudi jaz spoznal, da gre za isto prikolico z istim pohištvom,” je v intervjuju za Nieuwsblad povedal direktor Flanders Classics Thomas Van Den Spiegel.

Belgijski organizator stoji tudi za velikima dirkama, ki jih pričakujemo v tem tednu. Dirka skozi Flandrijo in Dirka po Flandriji bosta imeli na cilju postavljen oder na prikolici podjetja Movico, a Van den Spiegel razmišlja o morebitni menjavi zofe.

“Res poskrbi za dober prenos, a morda bi lahko Movico prosili za širšo zofo. V nedeljo, na cilju Dirke po Flandriji v Oudenaardu, bo zopet tam. Interno bom naslovil vprašanje, ali bi morali ukrepati.”

Slike z Milano-San Rema, ko so Filippo Ganna, Mathieu van der Poel in Wout van Aert precej nejevoljni sedeli na kavču so hitro obšle kolesarski svet in priklicale številne zabavne opise.

Tudi kolesarji sami so kasneje v dogodku videli zabavo, kar je dokončno potrdil Wout van Aert ob drugem mestu na Gent-Wevelgemu. Ob prvem pogledu na zofo se je namreč nanjo ulegel in v šali poskrbel, da tokrat ob njem ne bo sedel prav nihče.

Belgijec je kasneje odstopil mesto Christophu Laportu in Sepu Vanmarckeju, a vseeno poskrbel za nekaj komičnih vložkov. Vseeno se zdi, da je bilo vzdušje na zofi tokrat bolj sproščeno.

“Na Wevelgemu ni bilo zares težave. Laporte je zmagal, Wout je sotekmovalcu prepustil zmago in za Vermarckeja je bilo tretje mesto kot zmaga. Z drugimi besedami, vsi so bili veseli. Na San Remu pa vsi niso bili veseli. Takoj po zaključku skušal predelati svoja občutja in ne pomaga, če si stlačen na zofo s svojima največjima rivaloma,” je še pojasnil Van der Spiegel.

Po izbruhu šal so se oglasili tudi pri podjetju Movico, ki je “krivo” za nastanek sedaj že legendarne fotografije. Kot pravijo sami, s tovrstnim pohištvom delujejo že mnoga leta, a bodo vseeno premislili o širši sedežni garnituri.

“Odkrito povedano, s takšnim naslonjačem delamo že leta. Šele v tej sezoni pa gredo kamere z nami v zaodrje. Preko socialnih omrežij so se slike razširile s svetlobno hitrostjo,” je povedal Stefan Aspers, ki pri Movicu skrbi za najeme prikolic.

“V našem podjetju je bila to edina tema pogovora med odmorom za kavo. Zofe še ne bi imenoval za zbirateljski kos, a sem že videli majice s sliko sedežne garniture z Milano-San Rema. Nismo si mislili, da bo mala zofa prejela toliko pozornosti. Ne sprašujte me po znamki. Ne vem niti koliko stane. Vem pa, da je nekoč stala v naših pisarnah. Zato ne bo poceni,” je v šali povedal Aspers.

“Recimo tako: Dirka skozi Flandrijo je nekoliko prehitro, do Dirke po Flandriji pa še imamo nekaj časa,” je napovedal možnost menjave sedaj že legendarne zofe.

“Še to, nismo vedeli, da so kolesarji vsakič posedeni na zofo. Imamo štiri tovrstne prikolice in prisotnost sedežne garniture je odvisna od stranke,” je še pojasnil Aspers.

Prejšnji članekIzjemno formo Primoža Rogliča na Dirki po Kataloniji potrjujejo tudi številke
Naslednji članekMed 7 kolesarji World Tour ekip, ki letos še niso dirkali tudi Slovenec