Najbolj brane novice leta 2022

Predno pogled dokončno usmerimo v prihodnost in se podamo v lov za novimi zgodbami, ki jih piše kolesarstvo, si vzemimo trenutek in se ozrimo v pravkar minulo leto 2022. Za vas smo pripravili nabor 10 novic, ki so vas v preteklem letu najbolj navdušile.

V letu 2022 smo vam postregli s 734 novicami, v katerih smo zajeli vse najpomembnejše kolesarske dogodke leta in vam predstavili marsikatero zgodbo, ki naš šport dela tako poseben.

V nadaljevanju vam predstavljamo izbor 10 prispevkov, ki ste jih naši bralciprebirali najraje. Vsakemu izmed vas se zahvaljujemo, da ste se oglasili na naši strani in vas vabimo, da ste del naše zgodbe tudi v prihodnje!

10. Remco Evenepoel: “Nisem človek, ki bi zaigral takšne reči”

Remco Evenepoel je s potezo v zaključku 16. etape Dirke po Španiji razjezil kolesarsko javnost, še posebej slovensko. Mnogi so mu očitali, da je zaigral okvaro kolesa in tako izkoristil pravilo nevtralizacije časa v zadnjih 3 kilometrih etape. Belgijec se je nato branil in zatrjeval, da ni človek, ki bi izigraval pravila.

9. Primož Roglič zašel v težave, a uspešno omejil izgubo časa

Primož Roglič je letošnjo sezono po odstopu na Dirki po Franciji reševal na njemu ljubi Dirki po Španiji, kamor pa zaradi poškodbe ni prišel optimalno pripravljen. To se je lahko opazilo že na 6. etapi, ko je prvič zašel v resne težave.

8. Jumbo-Visma v prihodnje nič več s Shimanom

Mnoge ekipe so se po koncu minule sezone odločile za menjavo opremljevalcev. Ena najbolj aktivnih ekip pri tem je bila Jumbo-Visma, ki je končala dolgoletno sodelovanje z japonskim podjetjem Shimano.

7. Kje in kdaj še lahko napade Primož Roglič?

Slovenci smo na Dirki po Španiji stiskali pesti za Primoža Rogliča, ki se je v zadnji teden dirke podal z zaostankom za Remcom Evenepoelom. Tedaj smo se spraševali, kje slovenski as še lahko pridobi čas v primerjavi z Belgijcem.

6. Bo Primož Roglič res prestopil k Ineos Grenadiers?

Po odstopu z Dirke po Franciji, kjer je slavil njegov klubski kolega Jonas Vingegaard, se je Primoža Rogliča povezovalo s prestopom k Ineos Grenadiers. Tedaj smo se tudi mi spraševali, ali bo do omenjene selitve zares prišlo.

5. Roglič vse storil prav, a nato grdo padel 100 metrov pred ciljem

Trenutek, ki je v slabo voljo spravil celotno Slovenijo. Primož Roglič je v zaključku 16. etape Dirke po Španiji napadel in pridobil nekaj prednosti, nato pa se zapletel s Fredom Wrightom in padel, zaradi česar je dan kasneje odstopil z dirke.

4. Svetovna prvakinja Van Vleuten kaznovana zaradi previsokih nogavic

Annemiek van Vleuten nam je na svetovnem prvenstvu prikazala eno najboljših voženj v karieri. Izjemna zgodba o zmagi kljub zlomljeni roki pa je bila nekoliko zasenčena z (nesmiselno) kaznijo zaradi nošenja previsokih nogavic.

3. Rabljena kolesa profesionalnih kolesarjev na voljo splošni javnosti

Večina rekreativnih kolesarjev sanja, da bi lahko nekaj kilometrov naredili s kolesi, ki jih uporabljajo profesionalci. Najboljša oprema na trgu, je vabljiva za slehernega kolesarskega navdušenca, zato ne preseneča, da je večina pozdravila novico, da so kolesa profesionalcev na voljo za nakup.

2. 20 najtežjih kolesarskih vzponov na svetu

Nič kolesarja ne motivira bolj kot vožnja na najstrmejše vzpone. Za vas smo zbrali 20 najtežjih kolesarskih vzponov na svetu in z zanimanjem ste pregledali nabor novih kolesarskih izzivov.

1. Jonas Vingegaard po zmagi na Dirki po Franciji preživlja “težke čase”

Jonas Vingegaard se je v minulem letu dokazal z zmago na Dirki po Franciji, v naslednjih mesecih pa se povsem umaknil iz javnega življenja. Kasneje je priznal, da je zmaga zahtevala psihološki davek in da je po osvojitvi rumene majice preživljal težke trenutke.

Prejšnji članekV prihodnje nič več terminskega prekrivanja World Tour dirk
Naslednji članekTom Pidcock ne bo branil mavrične majice svetovnega prvaka v ciklokrosu