Nairo Quintana zanikal govorice o upokojitvi: “Ne bom se predal”

Nairo Quintana je v domači Kolumbiji nagovoril medije in v govoru zanikal možnost upokojitve. Še naprej si želi kolesariti na najvišjem nivoju, zato išče mesto v World Tour ekipi.

Po predčasni prekinitvi pogodbe z Arkeo-Samsic se je zdelo, da ima Nairo Quintana izdelan načrt za prihodnost. Meseci so minevali in vse bolj je bilo jasno, da načrta ni, kljub zagotovitvam Kolumbijca, da je praktično že podpisal pogodbo.

Sezona se je že začela, Quintana pa pogodbe še nima podpisane. Jasno je bilo, da načrta ni bilo oziroma se je izjalovil, zato so se začele govorice, da se bo 32-letnik upokojil.

Te so postale še glasnejše, ko je Quintana sklical novinarsko konferenco, a na njej je zbranemu občinstvo zatrdil, da se še ne namerava upokojiti in se bo še naprej boril za pogodbo z World Tour ekipo.

“Ne bom se predal. Še naprej se bom boril za nadaljevanje – nadaljevanje na kolesu, dokler moje telo in glava ne popustita,” je v čustvenem govoru povedal nekdanji zmagovalec Dirke po Španiji in Dirke po Italiji.

“Želim se vrniti na tekmovanja, si pripeti številko, čutiti bolečino v nogah, zadovoljstvo ob zmagi in se truditi vse do ciljne črte. Tega si želim, to potrebujem, saj je dirkanje del mene.”

Quintana je okrobra prekinil pogodbo z Arkeo-Samsic, v štirih mesecih pa še ni sklenil nove. (vir: twitter)

Quintana je v nagovoru priznal, da nima ekipe, ki bi mu ponudila pogodbo. Hkrati je nagovoril vsa moštva, ki bi ga želela v svoji sredini.

“Nimam ekipe, a sem kolesar, ki je pripravljen obleči dres in na cesti dati vse od sebe,” je povedal.

Težave pri sklepanju pogodbe Quintani predstavlja dopinška afera z lanske Dirke po Franciji. To je končal na visokem 6. mestu, a je bil na testiranju pozitiven na protibolečinsko sredstvo tramadol, zaradi česar so mu odvzeli vse rezultate z minule Dirke po Franciji.

Precej moštev je zaradi tega raje preskočil Quintano in okrepitev iskalo drugje. Roko rešitve mu je kasneje ponudil kolumbijsko moštvo Medellin, kjer trenutno dirka tudi Miguel Angel Lopez, a je Quintana ponudbo zavrnil.

“Cenim ponudbo kolumbijskih ekip, ki so mi ponudile rešitev, a pripravljen sem, da še naprej zastopam svojo državo na največjih dirkah,” je dodal Quintana in s tem namignil, da ga kontinentalne ekipe, ki ne nastopajo v Evropi, ne zanimajo.

“Odšel bom v Evropo in sedel za mizo z različnimi ekipami, se pogovoril z njimi in svojim agentom ter se prebil iz tega težkega obdobja. Upam, da bom še naprej zmagoval na največjih dirkah na svetu.”

Prejšnji članekFernando Gaviria do prve zmage v novem dresu
Naslednji članekZmaga Nizozemca na Majorki, dober tudi Domen Novak