Nairo Quintana prestal operacijo obeh kolen

Nairo Quintana je po koncu Dirke po Franicji sklenil svojo sezono. Čas med sezonama bo namenil okrevanju po težki sezoni, ki jo je dodatno otežila še poškodba kolena. Prav zaredi tega je sedaj prestal operacijo obeh kolen, saj se bo tako poškodba pozdravila hitreje.

Kolumbijski kolesar je koleno prvič poškodoval v domovini, tedaj še v času prekinitve sezone, ko je na enem izmed treningov trčil z avtomobilom. Poškodba tedaj ni bila tako huda, a nato jo je padec na 13. etapi Dirke po Franciji obnovil in še dodatno poslabšal. Quintana si je zalomil pogačico, a kljub temu nadaljeval z dirko vse do konca.

Mnogi s(m)o občudovali trdoživost Kolumbijca, ki je kljub hudim bolečinam v kolenu dokončal z dirko. Matt Rendell, športni novinar, ki od bliže spremlja kolesarsko sfero v Kolumbiji, je včeraj na Twitterju objavil sliko kolen Quintane po operaciji in se vprašal, ali je imelo nadaljevanje dirke res smisel. Zagotovo je Quintana poškodbo na ta način še nekoliko poslabšal.

Včeraj je torej 30-letnik prestal operacijo obeh kolen in po njegovih besedah tako močno skrajšal čas okrevanja. »Opravili smo nekaj fizioterapij, a na koncu smo morali narediti manjšo operacijo na kolenih, saj je bil hrustanec zlomljen na posameznih delih. Bolje je bilo imeti manjšo operacijo in s tem hitro in varno okrevanje,« je pojasnil član Arkee-Samsic.

Quintana napoveduje nekaj dni čistega počitka, nato pa se bo počasi lahko vrnil na kolo in začel z rehabilitacijo. »Čaka me nekaj dni brez kolesa, nato pa bom začel z rehabilitacijo. Vrnil se bom močan in poskrbel, da bo naslednje leto uspešno za vse nas.«

Danes je sicer že objavil posnetek, kako se s pomočjo bergel sprehaja po hodniku bolnišnice.

Kolumbijec se bo v prihodnjem tednu vrnil v domovino, kjer bo preživel premor med sezonama, nato pa se bo, tako kot smo to vajeni od kolumbijskih kolesarjev, v Evropo vrnil tik pred prvimi dirkami nove sezone.

Prejšnji članekSoler z dobro načrtovanim napadom do zmage, Roglič povečal prednost
Naslednji članekMohorič zaradi zloma lopatice zapušča Vuelto