Nairo Quintana bi se lahko vrnil v Movistar

Kolumbijski zvezdnik Nairo Quintana še vedno nima sklenjene pogodbe za prihodnjo sezono. Ves čas poudarja, da je položaj pod nadzorom in da bo prihodnje leto nastopal v eni izmed ekip World Toura, a za zdaj ne želi razkriti nobenih podrobnosti.

V zadnjih časih mediji in navijači Naira Quintane tavajo v temi. Odločitev o predčasni prekinitvi pogodbe z Arkeo-Samsic je presenetila marsikoga, saj je Kolumbijec moral najti novo pogodbo v času, ko so ekipe v večini že sestavile zasedbe za prihodnje leto.

Več tednov po prekinitvi pogodbe se zdi, da Quintana ni nič bližje prestopu v katero izmed največjih ekip in mnogi že začenjajo dvomiti, da bo 32-letnik sploh dobil priložnost v prihodnji sezoni.

Na drugi strani je Quintana precej bolj miren. Pred dnevi je celo zavrnil ponudbo kolumbijske ekipe Medelin EPM, ki mu je ponudila rešilno bitko. Nekdanji zmagovalec Dirke po Italiji je bil priložnosti sicer vesel, a verjame, da bo podpisal pogodbo z eno izmed ekip World Toura.

“Še naprej se bom trudil in v prihodnje bom dirkal v World Touru,” je prepričan Quintana, ki bi se po poročanju nekaterih medijev lahko vrnil k Movistarju, za katerega je nastopal med leti 2012 in 2019.

Nairo Quintana je v dresu Movistarja dosegal največje uspehe kariere, tudi zmago na Dirki po Italiji in Dirki po Španiji. (vir: twitter)

Špansko moštvo je sicer pred časom že naznanilo, da je ekipa za prihodnje leto polna in ne nameravajo dodajati novih kolesarjev. Zanimivo bo torej videti, ali se bo našel prostor za nekdanjega prvega zvezdnika ekipa.

Iskanje nove ekipe Quintani sicer otežuje dejstvo, da je bil v letošnji Dirki po Franciji obsojen dopinga, zaradi česar so mu bili odvzeti vsi rezultati z dirke. Kolumbijec je imel namreč v krvi previsoko vrednost tramadola.

Quintana se je na odločitev Mednarodne kolesarske zveze sicer pritožil, a je bila njegova pritožba zavrnjena. Ekipa se posledično bojijo, da bi si lahko uničile ugled s prihodom Quintane.

Kolumbijec je v zapletenem položaju, čeprav ostaja optimističen. Prepričan je, da bo našel mesto v najvišjem razredu kolesarstva in ga bomo lahko spremljali na največjih dirkah.

“Naslednje leto bo Nairo Quintana na TV ekranih dirkal na eni izmed najbolj priljubljenih mednarodnih dirkah,” je še dodal.

Prejšnji članekPredsednik UCI-ja želi dodatne tri kolesarske preizkušnje na olimpijskih igrah
Naslednji članekAnnemiek van Vleuten z ‘garažno razprodajo’ zbrala 17.000 € za dobrodelne namene