Naesen naveličan kritik: »Vsi so tako navdušeni nad Van Aertom in Van der Poelom, da karkoli narediš, si kritiziran«

Na Oliverja Naesena in Grega Van Avermaeta so se vsule kritike, ki jima očitajo preslabe nastope na dosedanjih domačih klasikah. Naesen se brani in poudarja, da so navijači zaradi uspehov Mathieua van der Poela in Wouta van Aerta postali prestrogi.

Oliver Naesen je pred letošnjo sezono dobil pomoč za enodnevne dirke. Ekipi se je pridružil stari maček Greg Van Avermaet, s katerim si sedaj delita vlogo kapetana. Njuno sodelovanje se je na začetku sezone izkazalo za dobro, a mnogi navijači so bili po nastopih na belgijskih klasikah do dvojice zelo kritični.

Na prvi belgijski klasiki v marcu E3 Saxo Bank sta člana AG2R Citroena zasedla 4. in 6. mesto. Preživela sta vse resnejše selekcije in v zaključne kilometre prišla v družbi Mathieua van der Poela (Alpecin-Fenix), Floriana Senechala (Deceuninck-Quick Step) in Kasperja Asgreena (Deceuninck-Quick Step).

Kolesarja sta se razveselila visoke uvrstitve, a kmalu po prihodu v cilj so se družbena omrežja začela polniti s kritikami na njun račun. Očitali so jima premalo odločnosti v lovu na pobeglega Asgreena, ki si je z napadom pet kilometrov do cilja privozil zmago.

»Bile so kritike, ker se nisva odzvala na napad Asgreena. To je bila moja odgovornost, tega se zavedam, a če si na limitu, ne moreš voziti hitreje. Najboljši posameznik je zmagal,« je pojasnil Naesen.

Člana AG2R Citroena sta na klasiki E3 Saxo Bank v ospredju zdržala vse do konca, a so jima pošle moči za napad na zmago. (vir: twitter)

Neuspešen lov na Asgreena pa ni bila edina kritika na nastop belgijskega dvojca. Še pred zadnjo selekcijo, ko je bila skupina še večja, je Naesen napadel in nekaj časa z manjšo skupinico vozil v ospredju. Zasledovalci so jih skušali ujeti, med njimi sta bila tudi Wout van Aert (Jumbo-Visma) in Van der Poel, ki sta imela ob sebi še Van Avermaeta, a Belgijec pri lovu na klubskega kolega seveda ni sodeloval.

»Greg je bil kritiziran, ker ni sodeloval z Woutom in Mathieuom, ko sem jaz vozil v ospredju. Tega ne morem razumeti,« je povedal Naesen in nadaljeval: »V zaključku smo nato z Mathieuom vozili na polno, a Wout je zaostal in seveda je on ljubljenec v Flandriji, zato si zelo nesramen, če si dovoliš narediti kaj takega, kajne?«

»Očitno je sedaj tako. Ali voziš na polno brez razmišljanja, kot sva midva, in ti nato ljudje rečejo, da si neumen. Ali pa uporabiš razum in te potem bedaki na kavču ozmerjajo z lenuhom.«

Oliver Naesen največjo težavo vidi v prevladi Van Aerta in Van der Poela. Gledalci se nad njima navdušujejo do te mere, da ju želijo videti zmagati na vsaki dirki. Od preostalih kolesarjev se torej zahteva, da jima pomagajo priti do cilja v ospredju in svojo energijo trošijo v lovu na ubežnike.

»Sama kritika me ne moti, a vsi so sedaj tako veliki oboževalci Wouta in Mathieua, da karkoli storiš, razen, da jima na pladnju postrežeš zmago, je narobe

»Upravičeno sta Wout in Mathieu smatrana kot sveta, a če bi bil jaz kolesarski navdušenec, bi na vse skupaj gledal veliko bolj pozitivno. Ni ravno tako, da nastopata dva ali trije dobri kolesarji, ostali pa so slabi. Ne, dva ali trije so izjemno dobri in na nivoju, ki ga nismo videli že vsaj desetletje. A ostali niso ničvredni. Trenutno se zdi, kot da kar naenkrat nimamo več pravice obstajati,« je bil oster 30-letnik.

Svoje razmišljanje je Naesen zaključil z odgovorom na vprašanje ali je jezen na kritike z družabnih omrežij. Bil je jasen: »Ne moreš biti jezen na osla, zato ker je osel, kajne?«

Prejšnji članekPariz-Roubaix tudi uradno prestavljen na oktober
Naslednji članekNekdanji tekmovalni turni smučar okrepil Boro-hansgrohe