Nacer Bouhanni zaradi nevarnega šprinta kaznovan z dvomesečno prepovedjo dirkanja

Več kot mesec dni po incidentu v zaključku dirke Cholet-Pays de la Loire, kjer je Nacer Bouhanni v šprintu v ogrado potisnil Jaka Stewarta, je Mednarodna kolesarska zveza francozu izrekla kazen. Dobil je dvomesečno prepoved dirkanja.

V Franciji se je 28. marca odvila dirka Cholet-Pays de la Loire, kjer je slavil Elia Viviani (Cofidis). A bolj kot dolgo pričakovana zmaga Italijana je medijske prostore polnila nevarna poteza Nacerja Bouhannija (Arkea-Samsic), ki je v šprintu spremenil smer, se naslonil na Jaka Stewarta (Groupama-FDJ) in ga potisnil v ogrado.

Anglež se je na srečo uspel rešiti brez hujših posledic, kakršne smo ob podobnem primeru videli na Dirki po Poljski, ko je Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) končal v zaščitnih ogradah. Stewart je sicer utrpel zlom kosti v dlani, zaradi katere je bil mesec dni odsoten z dirk.

Kolesarski navdušenci so po incidentu zahtevali kazen za Bouhannija. Mednarodna kolesarska zveza je takoj obsodila dogodek in naznanila odprtje preiskave. Po več kot mesecu dni je ta končno dobila epilog.

Nacer Bouhanni je prejel dvomesečno prepoved dirkanja. Ta je začela teči 8. aprila, dan po tem, ko je Francoz zadnjič letos nastopil na dirki. Iztekla se mu bo 7. junija, tako da bo lahko nastopil na letošnji Dirki po Franciji, kamor je njegovo moštvo povabljeno s strani organizatorja.

»Kolesar je sprejel izrečeno dvomesečno kazen, ki se mu začne šteti od 8. aprila 2021. Kolesar je prav tako sprejel izobraževalne ukrepe, ki bodo koristili kolesarski skupnosti,« so pri Mednarodni kolesarski zvezi zapisali v uradni izjavi.

Prejšnji članekTom Dumoulin se vrača!
Naslednji članekValter v rožnati majici, Mader zmagovalec etape ter hudi boji na klanec v šesti etapi Gira