Nacer Bouhanni se je opravičil za »nenamerno napako« v šprintu

Potem ko je Nacer Bouhanni s svojo potezo v nedeljskem zaključku dirke Cholet-Pays de la Loire dvignil kar precej prahu, je Francoz le prekinil medijski molk in se opravičil. Svojo potezo obžaluje in poudarja, da ni bila storjena namerno.

Nevaren šprint Nacerja Bouhannija (Arkea-Samsic), ki je ob ogrado stisnil Jaka Stewarta (Groupama-FDJ) je v kolesarskem svetu močno odmeval. Hitro se je odzvala tudi Mednarodna kolesarska zveza, ki je obsodila potezo Francoza in napovedala ukrepanje.

Kmalu po tem se je z zapisom na uradni strani ekipe oglasil tudi glavni akter dogodka. Bouhanni je predstavil svojo plat zgodbe in opisal, kako je šprint videl sam. Poleg tega se je še opravičil britanskemu kolesarju, ki ga je spravil v nevarnost in zatrdil, da poteza ni bila storjena namerno.

»Žal mi je za Jaka Stewarta. Šprint je potekal tako: Videl sem, da je Elia Viviani začel šprintati in želel sem se mu priključiti. Priznam, da sem storil napako s tem, ko sem zamenjal smer. Tedaj nisem videl Jaka Stewarta.«

»Ko sva se dotaknila, sem izgubil ravnotežje. To sem skušal popraviti najbolje, kakor sem znal, da bi se izognil padcu. Želel sem si le vožnje v zavetrju, saj je pihalo z desne strani. Nikakor nisem tega storil namerno,« je zapisal Bouhanni.

Francoz je bil zaradi nevarne poteze takoj po dirki diskvalificiran in je iz prvotno tretjega mesta padel povsem na rep razpredelnice. Sedaj je na potezi Mednarodna kolesarska zveza, ki bo morala primer skrbno obravnavati in se izreči o morebitni kazni za Francoza.

Naj spomnimo, da je podobna poteza v življenjsko nevarnost spravila Fabia Jakobsena (Deceuninck-Quick Step), zaradi katere Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) trenutno prestaja devetmesečno prepoved dirkanja. Nedeljski incident se je na srečo končal brez posledic, a kolesarski navdušenci vrhovni kolesarski organ pozivajo, da pri kaznovanju ostane dosleden.

Prejšnji članekUtrujeni Philippe Gilbert izpušča Dirko po Flandriji
Naslednji članekNevaren šprint Bouhannija ima posledico, Stewart je utrpel zlom roke