Na obraz Fabia Jakobsena se po operaciji vrača nasmešek

»Hokejski« nasmešek Fabia Jakobsena je izginil. Nizozemec je prestal eno zadnjih operacij, v kateri so mu namestili 10 novih zob in poskrbeli, da je zobovje zopet celo.

Nesrečni Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) je skoraj leto dni po nesreči na Dirki po Poljski prestal eno zadnjih lepotnih operacij, ki so mu vrnile izgled iz preteklosti. Po številnih operacijah obraza in čeljusti je tokrat na vrsto prišlo zobovje.

Nizozemec je ob padcu in trku z ograjami izgubil večji del zobovja, predvsem sprednji del. Vse od takrat mu je manjkal najbolj viden del zob. Sedaj je končno prejel nove, ki mu zopet omogočajo smejanje s široko odprtimi usti.

»Poskusite najti 10 razlik med slikama,« je ob objavi fotografij pred in po operaciji na Instagramu zapisal 24-letnik. »Zelo sem hvaležen za vse delo, ki je bilo vloženo, da imam zopet zobe. Hvala profesorju Gert Meijer in doktorju Jeroen Liebregts ter vsemu zdravstvenemu in zobozdravstvenemu osebju za podporo in delo v preteklih osmih mesecih. Bili ste izjemni.«

Fabio Jakobsen se je sredi aprila vrnil na dirke, potem ko je bil z njih odsoten več kot osem mesecev. Debi po poškodbi je doživel na Dirki po Turčiji, nato pa nastopil še na Dirki po Algarveju in Kriteriju Dauphine. Zaenkrat v šprintih še ni konkurenčen, višje od 39. mesta še ni uspel priti, a prvotne dirke v prvi vrsti izkorišča le za ponovno pridobivanje prepotrebnih občutkov.

Nizozemca bomo letos še videli dirkati. Drugič v karieri se bo podal tudi na Grand Tour, izbral si je Dirko po Španiji, kjer je debitiral leta 2019 in si tedaj privozil dve etapni zmagi.

»Najprej bom z velikim nasmeškom nastopil na državnem prvenstvu. Nato sledijo pripravljalni tabor v Livignu, Dirka po Valoniji in Dirka po Španiji.«

Jakobsenu se po koncu sezone izteče pogodba z belgijskim moštvom in zaenkrat še ni znano, ali mu bodo ponudili podaljšanje. Prav prihajajoče dirke bi lahko bile odločilne, saj bo na njih dokazoval, da še vedno lahko dosega odmevne rezultate.

Prejšnji članekJan Tratnik in Eugenia Bujak tretjič do naslova državnega prvaka v vožnji na čas
Naslednji članekRohan Dennis tik pred prestopom k Jumbo-Vismi?