Na Giru bo Jumbo-Vismi poveljeval Kruijswijk

Nesrečni Steven Kruijswijk, ki je zaradi poškodbe dober teden dni pred Dirko po Franciji ostal brez nastopa na francoski pentlji, bo svoje ambicije izpolnjeval na Dirki po Italiji. Na Giro se odpravlja kot edini kapetan, celotna ekipa bo podrejena njegovemu uspehu.

Prvotno je bilo mišljeno, da bo v Italijo ob kolesarju za skupno razvrstitev potoval tudi Dylan Greonewegen, a Nizozemec je zaradi povzročitve nesreče na Dirki po Poljski še vedno na stranskem tiru.

Mesto kapetana je tako pripadlo Kruijswijku, ki bo podprt z dobrimi, a ne odličnimi pomočniki. Naravnost iz Francije bo priletel Tony Martin, ki bo znova zadolžen za delo na ravnini. Nemška lokomotiva bo imela na razpolago le 14 dni počitka.

Na Giro potujejo še Christoph Pfingsten in Jos van Emdem, ki bosta svoje naloge opravljala na ravnini, v gorah pa bodo svoje usluge Kruijswijku nudili Chris Harper, Antwan Tolhoek, Koen Bouwman in zmagovalec lanskega Tour de l’Avenirja Tobias Foss.

Kruijswijk je odločen, da se v skupnem seštevku prebije visoko, vsaj na stopničke. »Sem na pravi poti, zato se veselim Gira,« je povedal Nizozemec, ki ima z italijanskim krogom nekaj neporavnanih računov.

Leta 2016 je član Jumbo-Visme na Giru vozil odlično in bil pred 19. etapo v rožnati majici vodilnega, s kar tremi minutami prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Na spust s prelaza Agnello pa je napačno ocenil enega izmed ovinkov in zadel v snežno ograjo ob robu cestišča. Nizozemca je katapultiralo s kolesa, pri čemer si je zlomil rebra in v cilj je prišel z zaostankom petih minut. Sanj o rožnati majici je bilo konec.

Padec, ki je Kruijswijku odnesel rožnato majico.

Kruijswijk bo letos iskal Italijanko odrešenje in se skušal podpisati pod svojo prvo zmago na Grand Touru. Do sedaj je zbral že nekaj dobrih rezultatov, lani je bil na Touru tretji, pred tem pa je tako na Giru kot Vuelti zasedel četrto mesto. S 33. leti je vstopil v najbolj plodno obdobje kolesarjev, a časa za vrhunski rezultat na Grand Touru počasi zmanjkuje. Nizozemec bi zato izkoristil vsako priložnost, ki mu bo dana.

EKIPA JUMBO-VISME ZA DIRKO PO ITALIJI:

  • Steven Kruijswijk
  • Tony Martin
  • Christoph Pfingsten
  • Jos van Emden
  • Chris Harper
  • Antwan Tolhoek
  • Koen Bouwman
  • Tobias Foss
Prejšnji članekLopez zaživel nad 2000 metri, odlično tudi Slovenca
Naslednji članekDvojna zmaga obliž na Ineosove rane, Slovenca le še korak od slavja